Veliki požar u fabrici Mesopromet u Bijelom Polju (Foto)

Rano jutros u fabrici Mesoprometa u Bijelom Polju izbio je požar koji je zahvatio veliki dio objekta.

Vatrena stihija je za kratko vrijeme progutala veliki dio objekta. Neki od očevidaca saopštili su za da se najprije začula snažna eksplozija a nedugo zatim i manja, nakon čega je dim počeo da kulja sa svih strana. Plameni jezici dosezali su nekoliko destina metara u visinu, a dim se mogao vidjeti i iz onih najudaljenijih dijelova grada.

„Živim preko Lima u Rasovu i negdje oko 3 sata probudila me snažna eksplozija. Potrčao sam prema prozoru i viodio ogoman plamen i dim kako doseže iz pravca fabrike Mesopromet. Bilo je zaista strašno“, ispričao je jedan mještanin naselja Rasovo.

Na lice mjesta jutros rano izašao je predsjednik opštine Petar Smolović koji je prokomentarisao , da je „ovo prava katastrofa“.

„Ovo je zaista težak dan za ne samo za našu opštinu nego i čitavu državu. Prava katastrofa. Tu su vatrogasne službe iz svih gradova sa sjevera, da pomognu u nevolji“, kazao je Smolović.

Vatra na kompleksu ne jenjava, a na lice mjesta stigla je i Osnovna državna tužiteljka, Katarina Kljajević.

Okupio se veliki broj građana i sa nevjericom prate situaciju. Radnicima su oči pune suza jer ne vjeruju da se to desilo njihovoj firmi koja upošljava više od hiljadu osoba i koja slovi za gotovo jedini uspiješni kolektiv u gradu pod Obrovom.

Prve prvim pokazateljima, materijalna šteta je ogromna.

Iz lokalne Službe zaštite kazali su da vatra još nije ugašena, a na licu mjesta su, osim njihovih ekipa, u pomoć stigli i  vatrogasci iz susjednih gradova.

Situacija je, kaže vd načelnika Službe zaštite Milonja Rakonjac, alarmantna.

“Angažovano je 11 vozila, stigle su kolege iz Berana i Mojkovca. Na terenu je sva raspoloživa snaga, mehanizacija, ljudstvo, tu su i ekipe JKP Lim. Požar je zaista veliki, čulo se nekoliko eksplozija, unutra je bilo boca sa amonijakom”, ističe Rakonjac.

Za sada nema informacija o žrtavama.

Fabrika Mesopromet vlasništvo je poznatog preduzetnika Hilmije France.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor