Veliki muzički spektakl “Rok opera“ u Baru

U okviru Barskog ljetopisa, u petak 27. jula na Šetaliištu kod Marine biće izveden muzički spektakl „ROK OPERA“,koji je organizovan je u zajedničkoj saradnji novosadskog Big Benda i Orkestra opere Srpskog narodnog pozorišta.

Na programu koncerta zastupljeno je dvadesetak antologijskih muzičkih hitova rok grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svjetske i domaće muzičke scene 20. vijeka.

Sama pomisao da 50 izvođača izvodi muziku Led Cepelina, Dip Parpla, Kvina, Bitlsa, Pink Flojda, Van Halena, grupe Europe, Tine Tarner, EKV i drugih svjetskih grupa, ostavlja utisak da se radi o još neviđenom muzičkom spektaklu na našim prostorima.

Koncertom se odražava duh autora i jedne slavne epohe rok muzike u kojoj su poznata imena ušla u rokenrol kuću slavnih, ali i vremena kada su nastali neprevaziđeni hitovi i himnični refreni koji su se prenosili od sedamdesetih godina.

Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Fedor Vrtačnik, umjetnički  rukovodilac  Novosadskog Big Benda, a kao vokalni solisti nastupaju Danka Adamov, Renata Starović Petošević, Maja Andrić, Dragana Keler, Zoran Šandorov, Vojislav Malešev, članovi Hora opere SNP-a i Jelena Končar, solistkinja opere SNP.

Koncert traje oko 110 minuta.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor