VELIKA AKCIJA POLICIJE PROTIV KRIMINALACA: Pretresli 60 lokacija, hapsili po Budvi, Baru i Ulcinju

Službenici Uprave policije su, u tri akcije koje su sprovedene u prethodnih nedjelju dana, a koje su usmjerene na kriminalne grupe i bezbjednosno interesantna lica, pretresli 61 lokaciju na jugu i sjeveru koju koriste članovi OKG i njima bliska lica.

Kako je saopšteno, priveden je veliki broj lica. Oduzeti su oružje i municija, skupocjeni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više osoba je uhapšeno.

Kako prenose mediji jedan od uhapšenih je Nikola Sjekloća, član OO Demokrata iz Budve.

Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

“Službenici Centra bezbjednosti Budva i Centra bezbjednosti Bar su danas, uz podršku Posebne jedinice policije, u trećoj akciji koju je policija sprovela za nedjelju dana, a u nastavku preventivno – represivnih aktivnosti usmjerenih ka kriminalnim grupama i bezbjednosno – interesantnim licima, sinoć i jutros izvršili pretrese stanova, drugih prostorija i vozila na ukupno 24 lokacije na području Budve, Bara i Ulcinja. Do sada su privedena 24 lica od kojih su četiri lica lišena slobode zbog ilegalnog posjedovanja oružja. Oduzeti su oružje, municija, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku, ručne radio stanice i veća količina municije. Slijede dalje policijske aktivnosti“- navedeno je u saopštenju.

Policija je naime sinoć i danas na području Budve izvršila pretres na 11 lokacija i privela 11 osoba, dok su policijski službenici na području Bara i Ulcinja danas izvršili pretres na 13 lokacija i priveli 13 osoba.

“Službenici CB Budva su na 11 lokacija koje su pretresali pronašli oružje, municiju, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku, ručne radio stanice i veću količinu municije, kao i 775 metaka različitog kalibra pištoljske municije u jednom vozilu bez registarskih oznaka. Službenici CB Budva su lišili slobode četiri lica. Dva su lišena slobode danas, N.S. (39) iz Budve i M.K. (28) iz Nikšića, i oni će uz krivičnu prijavu tokom dana biti privedeni Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U ovoj akciji sinoć su u Budvi lišeni slobode D.Š. (24) iz Nikšića i Z.S. (39) iz Nikšića sa boravkom u Budvi, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni su već iz krivičnu prijavu privedeni državnom tužiocu u VDT u Podgorici“- navedeno je u saopštenju policije.

Službenici CB Bar su pretresima na području Bara i Ulcinja, kako dodaju iz UP, na 13 lokacija pronašli 212 komada puščane municije i više komada razne pištoljske municije. O svemu je obaviješten nadležni tužilac radi kvalifikacije krivičnog djela.

Policijske aktivnosti u borbu protiv organizovanih kriminalnih grupa se nastavljaju.

Iz policije podsjećaju da su službenici CB Berane i OB Rožaje uz podršku PJP, prije tri dana, izvršili pretrese na 16 lokacija koja koriste tzv. bezbjednosno interesantna lica i da su priveli 20 osoba.

Oduzeta su vozila, municija, prigušivač i sredstva kojima se može izvršiti napad na život i tijelo.

“Protiv jednog lica je podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinilo KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pet dana ranije, službenici Sektora kriminalističke policije su, zajedno sa službenicima CB Herceg Novi, OB Kotor i OB Tivat, a u sadejstvu sa službenicima CB Podgorica, CB Nikšić, CB Budva, SAJ i PJP, pretresli 21 lokaciju na području Kotora, Tivta i Herceg Novog koju koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa Kavač i Škaljari, kao i njima bliska lica.

Privedeno je više bezbjednosno – interesantnih lica a prilikom pretresa je pronađeno i oduzeto: 16 vozila visoke klase marki ‘BMW’; ‘VW’, ‘Audi’, ‘Porsche’, od kojih neka vozila posjeduju odgovarajući stepen zaštite; 3 motocikla; više od 30 mobilnih telefona i SIM kartica, od kojih i jedan dio inostranih SIM kartica (među oduzetim telefonima su bili i telefoni marke ‘Blackberry’ sa visokom nivoom kripto – zaštite, koji se koriste kao vid sigurne komunikacije); više tablet i lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka; 5 pištolja i 5 pušaka, koji će biti predmet daljih provjera i vještačenja; više od 650 komada pištoljske i puščane municije različitog kalibra; 1 pancir i 1 metalni boks; 1 optički nišan; novac u iznosu od oko 8.000 eura; dokumentacija o različitim vrstama novčanih transakcija koje će biti predmet daljih provjera; dokumentacija sa različitim vrstama šifrovanih poruka; veći broj ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i novčanim pozajmicama i veći broj vizit kartica sa kontaktima u zemljama Južne Amerike.“

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor