Večeras otvaranje foruma “Pekićeva kuća-naša prilika“

Forum “Pekićeva kuća – Naša prilika“ biće oganizovan u Centru za kulturu u Šavniku od 18. do 20. septembra 2018.

Na forumu će pisci, teoretičari književnosti, stručnjaci za kulturne politike i kulturni menadžment, ali i predstavnici lokalne zajednice i turističke organizacije, razmijeniti ideje o tome na koji način Pekićeva kuća može doprinijeti razvoju lokalne zajednice i kulture.

Zajedno će kreirati preporuke i zaključke od značaja za rad nove institucije kulture i dati smjernice za upravljanje i programski razvoj Pekićeve kuće.

Podsjećamo da je Ministarstvo kulture podržalo rekonstrukciju Pekićeve kuće u Šavniku, koja je započeta 2016.

Tada je prepoznat potencijalni značaj ovog objekta za razvoj crnogorske kulture. Sada, kada je završena rekonstrukcija samog objekta, potrebno je osmisliti sadržaje koji će biti usklađeni kako sa dignitetom i autorskim identitetom Borislava Pekića tako i sa interesima razvoja lokalne zajednice i njenim razvojnim potencijalima , prije svega u pogledu turizma i održivog razvoja, ali i kiulturnim politikama i programom razvoja crnogorske kulture.

Događaj organizuje Centar za kulturu Opštine Šavnik, a uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore (Program podrške razvoju kulture na Sjeveru za 2018).

Forum sa počinje u 20 i 30, a pubkika će biti u prilici da pogleda izložbu tipografskih intervencija autorke Adele Zejnilović.

Izvor:AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor