Već drugi dan nezadovoljni mještani Barica blokiraju prolaz koncesionaru ŠIK „Lim“

Njihovi zahtjevi su jasni i opravdani, s toga seljani obavještavaju javnost, da će, ukoliko bude neophodno, svojim tijelima onemogućiti prolaz kamionima koncesionara

Decenijama unazad, građani Crne Gore, posebno stanovnici sjevernogpodručja, biju bitku da sačuvaju prirodna bogatstva i spriječe devastaciju rijeka i šuma.

Poznato je da većina asfaltnih seoskih puteva ne može istrpjeti prekomjerne težine prikoličara natovarenih tehničkom građom, ali se godinama transport drvnih sirovina nesmetano odvija.

Mještani brojnih sela i zaseoka na putnom pravcu Tomaševo-Barice, zbog neodgovornog odnosa državnih i opštinskih organa, prinuđeni su pravdu uzeti u svoje ruke.

Brojni apeli mještana tih sela, upućeni nadležnim organima nijesu urodili plodom, pa su isti prinuđeni na radikalizaciju protesta i blokadu svih putnih pravaca u selu Barice, kako bi zaustavili dalji prevoz drvnih sirovima, do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Mještani okolnih sela su svjesni da ne mogu zaustaviti eksploataciju šuma sa tog područja, iako je veliki dio te šume nekad bio u vlasništvu njihovih predaka, ali su odlučni u namjeri da istraju sa protestima i blokadama, sve dok se iz Ministarstva šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede, na čijem čelu je gospodin Stijović, ne uključe u rešavanje problema.

Uzaludni su pokušaji da se oživi poljoprivredna proizvodnja, kada se o putnoj infrastrukturi ne vodi računa, pa se na taj način poljoprivrednicima onemogućava transport proizvoda, a njihovim skromnim motornim vozilima nanosi velika šteta, koja iziskuje dodatne troškove.

Već drugi dan za redom nezadovoljni seljani blokiraju prolaz koncesionaru ŠIK „Lim“, koga su prethodno obavijestili o svojim namjerama i zahtjevima, ali su natovareni kamioni prošli uz pratnju policijskih organa.

Njihovi zahtjevi su jasni i opravdani, s toga seljani obavještavaju javnost, da će, ukoliko bude neophodno, svojim tijelima onemogućiti prolaz kamionima koncesionara, koji je višedecenijskim transportom drvnih sirovina značajno oštetio asfaltni put i onemogućio mještanima sela nesmetan prolaz i prilaz do svojih imanja i kuća.

 

 

 

 

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor