VDT BP: Provjeravamo da li je na protestu u Pljevljima počinjeno raspirivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje

„Po pribavljanju dokaza i potrebnih obavještenja ovo tužilaštvo će se izjasniti da li u radnjama nekog lica ima elemenata krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva“, odgovorila je tužiteljka Nišavić.

VDT Bijelo Polje

Bjeljopoljsko Više državno tužilaštvo provjerava da li je bilo ko, tokom protesta ispred Centra bezbjednosti Pljevlja, počinio krivično djelo koje se može dovesti u vezu sa raspirivanjem nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

„Povodom Vašeg pitanja vezano za jućerašnje okupljanje ispred prostorija CB Pljevlja, obavještavamo Vas da je ovo tužilaštvo upoznato o navedenom događaju i da je dežurni tužilac u komunikaciji sa CB Pljevlja koji preduzimaju radnje iz svoje nadležnosti, te da će se po pribavljanju dokaza i potrebnih obavještenja ovo tužilaštvo izjasniti da li u radnjama nekog lica ima elemenata krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva“, odgovorila je tužiteljka tog tužilaštva, Tanja Nišavić.

Ispred CB Pljevlja sinoć se okupilo nekoliko desetina građana koji su protestovali zbog imenovanja Harisa Đurđevića za novog načelnika.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor