Važna saradnja s crnogorskom dijasporom

Nacionalna turistička organizacija (NTO) uspostavila je saradnju sa Kulturno-informacionim centrom Crne Gore u Luksemburgu, na čiju inicijativu je avio-kompanija Luxair počela da leti ka crnogorskoj destinaciji.

Direktorica NTO-a, Ana Tripković-Marković, kazala je da je saradnja sa dijasporom od velikog značaja, prije svega jer su to gosti koji se rado vraćaju svake godine.

„To su ljudi koji su ostvareni u zemljama u kojima borave i koji imaju značajne kontakte. Na sastanku sa predsjednicom Kulturno-informacionog centra Crne Gore u Luksemburgu Fetijom Kalač smo razgovarali o konkretnim aktivnostima kako bismo na što bolji način iskoristili tu avio-konekciju, održali je u budućnosti i promovisali Crnu Goru kao turističku destinaciju”, rekla je Tripković-Marković.

Ona je dodala da su mogućnosti za saradnju brojne, prenosi Mediabiro.

“Prije svega, ono što je najizvjesnije, jeste veoma skora posjeta studijske grupe turoperarora. Zatim, planiramo biznis2biznis u Luksemburgu, kao i brojne posjete novinara”, rekla je Tripković-Markovićeva.

Ona je navela da je avio-linija između Podgorice i Luksemburga značajna i zbog okolnih zemalja poput Belgije, Njemačke, Francuske.

Kalač je poručila da je namjera da se što više promoviše crnogorski turizam, napominjući da je obostrana želja da se uspostavi saradnja između NTO i Kulturno-informacionog centra Crne Gore u Luksemburgu.

“Cilj Kulturno-informacionog centra je da poveže Crnu Goru sa Evropskom unijom (EU). Luxair je nacionalna kompanija koja leti prema svim prestižnim zemljama i odlučili su da lete prema Crnoj Gori“, dodala je Kalač.

Ona je kazala da se nada da će to biti od velike koristi za Crnu Goru i njene građane, ali i za one koji žive u dijaspori – Luksemburgu, Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Holandiji.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor