Vaskrs da bude mjera pomirenja

Povodom sjutrašnjeg Vaskrsa, građanima pravoslavne vjeroispovijesti i sveštenstvu čestitke su uputili najviši crnogorski zvaničnici uz zajedničku poruku da je vaskrsenje Hristovo praznik pomirenja.

Premijer Zdravko Krivokapić čestitajući Vaskrs kazao je da svi pravoslavci treba da podstaknu prijatelje i komšije da zajedno  dožive ovaj najznačajniji praznik kao mjeru pomirenja. 

„Život svakog čovjeka kreće se od Cvijeti, kada je naš Gospod ušao u Jerusalim, a posebno se iskazuje kroz Strasnu nedelju, kada Gospoda izdaju najbliži, ostali ga razapnu i da nema svega toga, onda bi to bio samo ovaj naš mrtvi život. Međutim, poslije dolazi najznačajniji, najveći praznik, a to je Vaskrsenje. Vaskrsenjem mi dobijamo novi život, a taj novi život treba da nam bude pouka, da mi budemo drugačiji, da preko Vaskrsa doživimo i lično vaskrsenje i očekujemo vječni život”, kazao je Krivokapić.

On je čestitao Vaskrs kao največi dan koji predstavlja mjeru mira, tolerancije, sloge i zadovoljstva.

Vaskrs vraća vjeru da prave vrijednosti i napominje da pravda na kraju uvijek pobijedi, kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović u čestitki svim pravoslavnim vjernicima, svještenstvu i monaštvu povodom Vaskrsa.

Abazović je naveo da je najveći hrišćanski praznik idealna prilika da se okrenemo iskonskim vrijednostima i da u našim životima preovladaju istinske ljudske vrline.

„Neka simbolika Vaskrsa podsjeti na neprolazne vrijednosti i nadmaši sve probleme i antagonizme sa kojima se kao pojedinci i društvo susrijećemo. Okrenimo se jedni drugima i budimo oslonac u savladavanju prepreka. Neka ljubav, jedinstvo i dobrota preovladaju u odnosu na mržnju, razlike i netoleranciju“, navodi potpredsjednik Abazović u čestitki.

Potpredsjednik Abazović napominje da je vrijeme da sve netrpeljivosti ostavimo po strani i zajedničkim snagama krenemo da gradimo evropsku i prosperitetnu Crnu Goru zasnovanu na multietničkom i multikonfesionalnom skladu.

„Vaskrs vraća vjeru da prave vrijednosti i napominje da pravda na kraju uvijek pobijedi. Imajući to u mislima, želim Vam da u zdravlju i sreći proslavite ovaj praznik“, zaključuje se u vaskršnjoj čestitki potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor