Van Gog zatvara Praznik mimoze

Ovogodišnji Praznik mimoze zatvara se danas u 19 sati tradicionalnim suđenjem Karnevalu i koncertom beogradske pop-rock grupe Van Gog.
 

Najveća od tri ovogodišnje karnevalske povorke koja prethodi suđenju Krnevalu i kojom se i zatvara 49. Praznik mimoze, krenuće sa platoa u Igalu u 19 sati, predvođena mažoretkama, trombonjerima, Gradskom muzikom Herceg Novi i Mjesnom muzikom Đenovići.

Karnevalske grupe među kojima čak pet inostranih, veoma kvalitetnih i poznatih majstora maškaranja iz Rijeke, Šapca, Strumice, Pančeva i Viškova, predvođeni slavnim Halubajskim zvončarima, jednom od najvećih atrakcija Riječkog karnevala, predstaviće se na Trgu Nikole Đurkovića, a u programu suđenja Krnevalu učestvovaće glumci Hercegnovskog pozorišta Goran Slavić, Lidija Petrone, Danijel Femić i Saša Vidić, a program će voditi Dragana Vlaović.

Autor teksta suđenja Krnevalu Crvenku Surlašiću, je mladi hercegnovski dramaturg i scenarista Đorđe Stanojlović.

“Suđenje Krnevalu je, samo po sebi, beskrupulozna farsična igra čiji je ishod uvijek isti – kažnjavanje krivca koji je metafora svih elementarnih nepogoda i iščašenosti u društvu za minulih godinu dana”, kazao je Stanojlović.

Izvor: Portal Analitika

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor