Uz ove trikove zaboravite na migrene i glavobolju

Napadi migrena i glavobolja su noćna mora za mnoge, znak da ste pod stresom i da vam je potreban odmor. Osim ljekova, postoje i prirodna rješenja koja vam itekako mogu ublažiti bolove.

Disanje

Kad osjetite da počinje glavobolja lezite, zatvorite oči i svjesno počnite da se opuštate. Pritom polako i duboko dišite. Praktikujte ovu jednostavnu tehniku disanja što češće i primijetićete da se vaše glavobolje sve rjeđe pojavljuju.

Akupresura

Kažiprstom pritisnite tačku trećeg oka, tačno između obrva i zadržite pritisak oko 1 minuta. Pritom duboko dišite.

Izbacite vino i sir

Smanjite konzumaciju alkohola i kafe, izbacite vino i sir. Konzumirajte namirnice koje obiluju vodom – jedite krastavce, kupus, tikvice, patlidžan, lubenicu, pomoroandže, jagode.

Sok od grožđa

Istraživanja su pokazala da svježi sok od grožđa ublažava glavobolju. Uzmite svježe grožđe, izmiksajte u blenderu sa malo vode i imaćete djelotvoran napitak protiv migrene.

Orašasti plodovi

Orah, badem, indijski oraščić, pistaći i lješnik treba da budu što češće na vašem jelovniku ako imate migrene. Svi orašasti plodovi djeluju tako da ublažavaju trenutne bolove, a i smanjuju rizik od pojave novih. Većina orašastih plodova sadrži salicin koji djeluje kao prirodan analgetik.

Nadoknadite magnezijum

Osobe koje se žale na glavobolje i migrenu često imaju manjak magnezijuma. Zato jedite hranu kao što su banana, čia sjemenke, tofu, brokoli, bundeva.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor