Uz ove trikove prženice uvijek uspijevaju

Krckave, masne, ali ne previše, mirisne. Tako treba svaki put da vam ispadnu prženice. Omiljeni doručak generacijama spremićete uvijek uspješno ako primijenite ove provjerene savjete.

Mark Marfi, sudija kulinarske emisije „Chopped“, kuvar i vlasnik nekoliko restorana u Njujorku zna tajnu iza uvijek savršenih prženica i sada je podijelio sa svijetom.

„Ne eksperimentišite i ne nasijedajte na trikove. Sve što vam treba je najobičniji hljeb, bilo koji sa tvrđom koricom, koji je odstojao dva, tri dana“, kaže on.

Vrelo ulje

Na portalu „Real simple“ navode da prženice ne treba da pečete na puteru ili masti već na običnom ulju, najbolje suncokretovom. Tako ćete dobiti visoke temperature prženja koje neće zahtijevati da hljeb predugo stoji u masnoći.

Pecite s obje strane

Ključ hrskave spoljašnjosti i mekane unutrašnjosti je u sljedećem: svaku krišku hljeba sa obje strane pospite sa malo mješavine brašna i soli ili šećera ako ćete prženice jesti kao sladak doručak. To će dati još hrskaviju i slađu koricu. Potom ih stavite na tiganj sa nelepljivom površinom ili na tiganj od livenog gvožđa koji je dobro zagrijan i čekajte da obje strane postanu zlatno-braon boje. Potom ih premjestite na pleh obložen papirom za pečenje i ubacite u rernu na 175 stepeni na 10 do 15 minuta. Ta završnica će dati hrskavu koricu i kremastu unutrašnjost.

Miks

Za dva parčeta hljeba potrebno je da umutite četvrtinu šolje mlijeka i jedno jaje za umakanje hljeba.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor