Uspješne prakse razvoja audiovizuelnih projekata

Radionica na temu “Uspješne prakse razvoja projekta”, koja je dio aktivnosti crnogorskog MEDIA Deska, biće održana u četvrtak, 26. aprila u Ministarstvu kulture na Cetinju, sa početkom u 12h, a u organizaciji Deska za Kreativnu Evropu i Filmskog centra Crne Gore.

 
.

„Predavanja i prezentacije na aprilskoj radionici crnogorskog MEDIA Deska prisutnima će dati uvid u mogućnosti koje pruža MEDIA Program. Biće riječi o iskustvu audiovizuelnog sektora Bosne i Hercegovine kroz učešće u ovom potprogramu Evropske Unije, a fokus će biti na primjerima uspješnih procesa razvoja filmskih projekata“, navodi se u najavi Filmskog centra Crne Gore.

Na radionici će, kako su kazali, govoriti Zoran Galić, koordinator Deska za Kreativnu Evropu Bosne i Hercegovine, Andrijana Stojković, rediteljka, producentkinja i predavač na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i Marija Nikčević, koordinatorka crnogorskog MEDIA Deska.

„Potprogram MEDIA, u kojem Crna Gora učestvuje od 2015. godine, namijenjen je pružanju finansijske podrške razvoju, distribuciji i promociji evropskih filmova, kao i audiovizuelnoj industriji“, navodi se u najavi.

U narednom periodu, ističu. biće organizovan niz radionica i seminara, sa ciljem informisanja i podsticanja audiovizuelnog sektora na korišćenje mogućnosti koje pruža MEDIA Program Kreativne Evrope.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor