Uskoro početak proizvodnje u fabrici ‘’Rada’’

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović danas je potpisao Ugovor o koncesiji za korišćenje mineralne vode sa izvorišta Čeoče sa koncesionarom „Water Group“ d.o.o, kompanijom iz Kolašina koju zastupa izvršna direktorica Milena Varagić.

Boris Rašković, suvlasnik firme koja je kupac fabrike Rada i koncesionar izvorišta Čeoče, kazao je da će se u toku ovog mjeseca i do sredine juna, raditi adaptacija i rekonstrukcija kompletnog izvorišta, a oprema je već poručena i tehnolozi počinju da rade u narednim danima.

-Planiramo postvaljenje cjevovoda i da se izvoriše stavi u funkciju u naredna dva mjeseca. U isto vrijeme kreće kompletna rekonstrukcija fabrike očekujemo da građevinske radove zavrišimo najkasnije do kraja jula ili početka avgusta mjeseca. Ograde su nam već stigle i montaža kreće iduće nedjelje. Oprema je poručena potpuno nova stužu dvije linije jedna za staklenu jedna za pet ambalažu. Planiramo da za početak uposlimo jednu smjenu sa 20 zaposlenih 15 u prozvodnji i 5 zaduženih za distribuciju.Do početka ljeta 2019. godine planiramo da za još toliko povećamo broj zaposlenih i uvođenje druge smjene. U naredne 3 godine palniramo da se bavimo gaziranom vodom , sve u sinergiji sa vodom Suza koju već radimo i distribuiramo poslije 2 godine poslovannja, eventualno 3 paniramo proširenje asortimana sa novim proizvodima sa vodam sa ukusima ili sokovima, kazao je Rašković.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor