URA u Rožajama: Veliki priliv članstva najbolji dokaz ispravnosti naše politike

Ova vlast ima obavezu da se na drugačiji način odnosi prema sjeveru i Rožajama, a njen glavni cilj treba da budu stvaranje temelja razvoja, dovođenje kredibilnih investitora, kao i otvaranje novih radnih mjesta. Krajnje je vrijeme da se svi zajedno okrenemo istinskim životnim pitanjima, a da partikularne političke interese ostavimo po strani. Građani su na izborima glasali za sustinske promjene, a ne za zamjene, kazao je izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić prilikom jučerašnje posjete Rožajama, organizovane u okviru redovnih partijskih aktivnosti i u susret kongresu te partije.

On je pohvalio rad rožajskog odbora, na čelu sa predsjednikom Huseinom Ljajićem.

“Priliv novih članova je najbolji dokaz da če URA biti presudni faktor promjene vlasti u Rožajama, kao što je bila na državnom nivou”, napomenuo je Mikić i najavio da se, nakon kongresa URE, na državnom nivou očekuje reorganizacija svih opštinskih odbora i formiranje snažne partijske infrastrukture.

Sastancima sa članovima rožajskog odbora URE, kao i sa novim članovima koji su pristupili pokretu u prethodnom periodu, prisustvovao je i generalni sekretar URE Mileta Radovanić.

“Svako ko se nije ogriješio o zakone Crne Gore dobrodošao je u URU. Naša misija su okupljanje i pomirenje. Ne smijemo se svrstavati u rovove ukoliko želimo da suštinski napredujemo i razvijamo se kao demokratsko društvo. Kada je u pitanju predstojeći kongres, URA će pokazati svoju snagu – nove ljude koji su željni da daju svoj doprinos u jačanju građanskog bića Crne Gore”, kazao je Radovanić.

Na sastancima je razmatrana aktuelna politička situacija, a članovi su pružili nedvosmislenu podršku aktivnostima nove vladajuće većine, prvenstveno radu kabineta potpredsjednika Vlade Crne Gore i lidera URE Dritana Abazovića u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Predsjednik rožajske URA Husein Ljaić zadovoljan je zbog priliva velikog broja novih članova, te ocjenjuje da je to najbolja potvrda rada i ispravnosti politike u prethodnom periodu.

“Zahvaljujem Rožajcima što ne nasijedaju na brojne manipulacije i spinove koje kreiraju mediji bliski DPS-u i njegovim satelitima. URA je jedini garant očuvanja državnih interesa, građanskog koncepta i evropske perspektive”, kazao je on.

Generalni sekretar URE Mileta Radovanić istakao je i da je URA ponosna na saradnju sa Zelenim Evrope, čiji je inače član, i da će i u narednom periodu činiti sve da je unaprijedi.

“URA će se i u narednom periodu zalagati da Crna Gora bude istinski ekološka drzava i prva naredna članica Evropske unije (EU)”, zaključio je Radovanić.

Izvor: CdM.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor