URA: Stojimo čvrsto uz sve građane koji žele Sinjajevinu bez poligona, Vlada da ispuni obećanje

Građanski pokret URA čvrsto stoji uz mještane i sve građane koji se već godinama bune i bore protiv uspostavljanja vojnog poligona na Sinjajevini i tako će ostati sve dok se njihovi zahtjevi ne ispune i dok najveća crnogorska planina ne dobije status zaštićenog područja u čijoj zaštiti i upravljanju će učestvovati lokalna zajednica“, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Kako su kazali iz te partije, zbog toga će ponovo pozvati Ministarstvo odbrane i ministarku odbrane Oliveru Injac da što prije predloži, a Vlada usvoji odluku o poništavanju odluke o uspostavljanju vojnog poligona na Sinjajevini kako bi se konačno ispunio jasan zahtjev građana.

,,Nažalost, i skoro godinu dana od uspostavljanja nove Vlade i parlamentarne većine, mještani Sinjajevine su i dalje prinuđeni da protestuju i traže da im se ispuni ono što smo im svi, koji smo 30. avgusta 2020. godine kao pobjednici obećali – a to je Sinjajevina bez vojnog poligona. Vrijeme je da konačno zaboravimo sva naša politička neslaganja, da se okrenemo građanima koji nas žele vidjeti složne i ujedinjene, da mislimo prije svega na njihovo dobro, a kada je njima dobro i naša država će napredovati. Vrijeme je da se sa poligonom na Sinjajevini raskrsti, da se konačno katunjanima vrati mir, a svi mi opravdamo povjerenje koje smo dobili.“, ocijenili su iz URE.

Iz URE napominju da Sinjajevina ima izuzetan poljoprivredni potencijal i da treba opet da bude ono što je nekada bila – hraniteljica Crne Gore. ,,Ona će kao poljoprivredno dobro najbolje brinuti o bezbjednosti građana, tako što će ih hraniti. Zbog toga razmišljanje kako vojnike dovesti na Sinjajevinu, treba zamijeniti strategijom kako vratiti stočare na Sinjajevinu. Sinjajevini i njenom stanovništvu trebaju putevi, struja, obogaćivanje stočnog fonda, obnova katuna, a ne bombe i razaranje.“

Za Građanski pokret URA nema dileme da građane treba slušati, jer to je demokratija.

,,Bez sačuvane Sinjajevine, nema ni ekološke Crne Gore, a za URU ekološka, građanska i demokratska Crna Gora nema alternativu.“, zaključuju iz URE.

Izvor: portalanalitika.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor