URA: Rožajska uprava iselila polovinu građana, a unovčila svoje bogatstvo

Zašto je Rožaje danas na rubu opstanka pitanje je čiji odgovor bi trebalo da daju vječiti funkcioneri Opštine odjeveni političkim ruhom vladajuće stranke  i BS-a, saopštili su danas iz rožajskog odbora URA a nakon informacije da je ambasada Njemačke u Podgorici tokom 2017. godine izdala 876 viza našim državljanima za pojednostavljeno zasnivanje radnog odnosa u Njemačkoj.

       “Najbolji primjer nebrige i osiromašenja sjevera i iseljavanja njegovog stanovništva  je primjer Opštine Rožaje. Dok se omladina masovno raseljava, ona koja je primorana ostati ne uživa nikakva prava a ogroman postotak Rožajaca napustilo je svoja ognjišta  i otišlo od Njemačke do Amerike tražeći svoju sreću”, ističu u pokretu URA u Rožajama.

Oni kažu da je nezamislivo da se ljudi koji su najodgovorniji za propast Rožaja i dalje nalaze na rukovodećim mjestima sa istom političkom pričom  igrajući se sa intelegenciojom rožajskog naroda.

“Zašto niko od tzv. vječitih funkcionera nije napustio Rožaje ili neko od njima bližih saradnika? Odgovor je jednostavan, zato što su oni ti koji u osnovi ne brinu za narod i koji prevarama opstaju na vlasti zataškavajući svoj nerad, neodgovornost, protivzakonite radnje a uporedo bogateći se na račun iseljenih I osiromašenih građana”, naglašavaju iz rožajskog odbora URA.

Oni pozivaju građane Rožaja da grad ne smiju prepustiti onima koji su građane iselili i svakodnevno povećavaju svoje bogatstvo a narod dovode na ivicu sirmaštva.

“Budite svjesni lične odgovornosti da budućnost Rožaja zavisi od vas. Budimo zajedno i spasimo budućnost našeg grada. URA ima program kojim će pomoći da Rožaje postane mjesto za normalan život po uzoru na razvijene evropske zemlje”, zaključili su u doboru URA Rožaje.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor