URA Pljevlja: Najavljeni infrastrukturni radovi su štap i šargarepa pljevaljske vlasti

U Pljevljima prolazi još jedna neuspješna građevinska sezona kada je u pitanju izgradnja nove  Mini toplane što je još jedan dokaz nemoći državnih i opštinskih DPS organa da realizuju bilo kakav značajniji projekat koji bi ublažio tešku ekološku i zdravstvenu situaciju u Pljevljima.


Da podsjetimo građane na dosadašnja prazna obećana nadležnih u državi i opštini data građanima Pljevalja koja nikako da se ispune.Prošlo je već nekoliko godina kako se prolongiraju rokovi oko izgradnje Drugog bloka termoelektrane, a izgleda istu sudbinu čeka i izgradnja Mini toplane.
Naime, još početkom novembra 2016. godine nakon sjednice Radne grupe za praćenje i unapređenje stanja životne sredine, državna sekretarka u Ministarstvu održivog razvoja i turizma izjavila je da bi gradnja nove Mini toplane u Pljevljima mogla da počne u toku ovogodišnje sezone grijanja. Uz to je navedeno da bi se sa  izgradnjom nove toplane rasteretilo uže jezgro grada od prekomjernog zagađenja , posebno za  građane koji žive u neposrednoj blizini kotlarnice u Skerlićevoj ulici.
Treba napomenuti da je i gradonačelnik Pljevalja u februaru 2017. godine  posle propalog tendera u obraćanju na Javnom servisu rekao da ne misli da će tenderske procedure usporiti projekat i objasnio da će nova toplana biti izradjena do kraja 2018. godine. Ono što je sigurno je da građani moraju biti obavješteni zašto se kasni sa početkom radova jer svaki izgubljen dan stvara utisak da će građani još jednu grejnu sezonu udisati vazduh koji je štetan za zdravlje ljudi.

Krajnje je vrijeme da nesposobna DPS  vlast bez odlaganja krene u realizaciju prioritetnih poslova koji život znače za građane Pljevalja  ili te poslove prepuste drugima jer vremena za čekanje nema, kaže se na kraju saopštenja iz ove političke partije koje je dostavljeno Portalu sjevercg.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor