URA: Marković ponižava Bjelopoljce

DPS više ne može da obmanjuje građane Bijelog Polja, jer, kako kažu u opštinskom odboru URE, sve je manje „poslušnika kupljenih mrvicama sa DPS-ovog stola“.

Predsjednik bjelopoljskog odbora Građanskog pokreta URA Hajro Bučan, reagovao na jučerašnju posjetu premijera Duška Markovića Bijelom Polju, koji je kazao da „planiranom izgradnjom trgovinskog centra, Vlada ostaje privržena ulaganju u sjeverni region zemlje“.

Bučan je kazao da se, „slušajući nova lažna obećanja funkcionera DPS-a, poniženo osjećaju mnogi građani Bijelog Polja“.

„U pitanju je klasično ponižavanje zaposlenih u Opštini, kojima lokalna uprava duguje ko-zna-koliko zarada, a koji se pitaju – da li će bonovima koje dobijaju umjesto plate, moći da trguju u tom novom tržnom centru. Kako se osjećaju majke Bijelog Polja, kojima ste ukinuli naknade? Čitav iznos za bjelopoljske majke iznosio je oko 600.000 eura mjesečno, a one taj novac nisu – poput funkcionera DPS-a, deponovale na tajne račune u inostranstvu ili ga koristile za kupovinu glasova. Već su ga trošile do posljednjeg centra pomažući svoju djecu i unuke, pa bi možda nešto ostalo i za famozni tržni centar“, ukazao je Bučan.

Bučan pita i kako se osjećaju obespravljeni radnici u bjelopoljskim firmama, koji jedva sastavljaju kraj sa krajem.

„Sa kakvom stasitikom od 200 miliona eura manipulišete?! Mislite li na investicije vaših tajkuna, koje su „uspješne“ nauštrb obespravljenih i loše plaćenih radnika ili devastacijom prirodnog bogatstva? I ne znamo kakve to veze ima sa lokalnom samoupravom ili Vladom? Ubrzo će doći vrijeme, kada ćete sve to i morati da objasnite“, ukazao je Bučan.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor