URA: Interesdžije iz BS-a ne biraju način da privole podršku za Đukanovića

Zeleni DPS (Bošnjačka stranka) ovih dana u Rožajama preko svojih interesnih filijala i vjerskih manipulatora stavlja na tapetu izdajnika svakog građanina Rožaja koji na predsjedničkim izborima ne podrži Mila Đukanovića, kazao je danas Hajruš Kalač, član Glavnog odbora URA iz toga grada.

           „Tako nazovi vjerska lica koja su najveći predvodnici BS kampanje  u Rožajama svakog ko ne podrži DPS i BS karakterišu  da ne može biti ni Bošnjak ni musliman. Bilo bi red da se pojasni narodu od vjerskih manipulatora ko to danas nije Bošnjak ili ko to danas nije pravi predstavnik Bošnjaka i Muslimana. Kako to da odjednom opet pozivaju da se DPS podrži bezuslovno“, ističe Kalač.

Kalač tvrdi i da je morbidna stvar to što na dženazama socijalno ugroženih slučajeva u Rožajama islamska zajednica sa zakašnjenjem šalje jednog predstavnika islamske zajednice (imama), dok  na dženazama imućnijih građana islamska zajednica šalje više predstavnika sa namjerom koruptivnih i iznuđivačkih aktivnosti koje idu u korist BS-a i DPS-a.

On naglašava i da su se predstavnici zelenog DPS-a ovih dana aktivirali u dijaspori, pa i sam predsjednik te stranke Rafet Husović, i da prikupljaju od iseljenika novac za predizborne aktivnosti i na nečasan način nagovaraju dijasporu da dođe na glasanje.

„Prema svjedočenju mnogih Rožajaca iz dijaspore, interesna grupa Rafeta Husovića i Mila Đukanovića je u prošloj predizbornoj kampanji obilazila uspješnije rožajske Bošnjake u dijaspori radi skupljanja novčanih sredstava od nekoliko milona eura. Dio novca interesna grupa stavi u sopstvene džepove a dijelom novca manipulišu rožajskom sirotinjom kako bi glasala za njih“, dodaje Kalač.

On je pozvao sve prevarene Rožajce u dijaspori kao i građane Rožaja kojima je ova interesna grupa dala mito u svrhu spekulativnih aktivnosti kupovine glasova, da se jave pravnom timu URA u Rožajama  a sve u cilju zaštite njihovih prava i sloboda.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor