Uprava policije: U Bijelom Polju su izvršeni pretresi na 27 lokacija, a privedeno je 22 lica

U Bijelom Polju su izvršeni pretresi na 27 lokacija a privedeno je 22 lica. Na području Podgorice i Danilovgrada izvršeni su pretresi na šest lokacija (pet u Podgorici a jedna u Danilovgradu) a privedeno je sedam lica.

                              Autor: UP

Pet lica je lišeno slobode.

Pretresima na području Bijelog Polja, koje su u koordinaciji SKP-a izvršili službenici CB Bijelo Polje, Odsjeka za borbu protiv droge i Posebne jedinice policije, pronađeno je i oduzeto:
– tri putnička motorna vozila;
– motocikl;
– registarske oznake za koje se sumnja da su falsifikovane;
– pištolj;
– 216 komada municije raznih kalibara;
– dvije cijevi od pištolja;
– pancir;
– dva bajoneta;
– sprej tzv. suzavac;
– šest patrona od puške;
– sms kartica;
– 87 grama marihuane; i
– 6,7 grama supstance bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

                                          Autor: UP

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bijelo Polje, Centra bezbjednosti Podgorica, Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad i Odsjeka za borbu protiv droge, a uz podršku Posebne jedinice policije, u koordinaciji sa tužilaštvom a postupajući shodno pribavljenim naredbama sudija za istrage, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa izvršili pretrese na 33 lokacije koje koriste bezbjednosno interesantna lica. Privedeno je 29 lica. Kriminalistička obrada nad ovim licima je u toku. Pet lica je lišeno slobode. Pretresima su pronađeni oružje, municija, droga, vozila, sredstva komunikacije i druge stvari i predmeti.

Pretresima na području Podgorice i Danilovgrada, koje su u koordinaciji SKP-a izvršili službenici CB Podgorica sa pripadajućim Odjeljenjem bezbjednosti Danilovgrad, pronađeno je i oduzeto:
– lovačka puška marke „CZ“;
– četiri električne detonatorske kapisle;
– 2.778 komada municije cal.7,62mm za automatsku pušku;
– 250 komada pištoljske municije cal.9mm;
– 50 komada municije „S&W“;
– dva kodirana mobilna telefona marke „BlackBerry“,
– pet mobilnih telefona;
– više SIM kartica;
– dva računara; i
– dva pmv marke „Mercedes“ i „Nissan Juke“.

Nad privedenim licima se vrši kriminalistička obrada. Sve dalje aktivnosti prema privedenim licima će biti preduzete u konsultaciji sa nadležnim tužiocima.

 Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u osam akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 137 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor