Uprava policije: Do sada privedeno 20 lica, u pretresima na 16 lokacija na području Berana i Rožaja oduzeta vozila, municija, prigušivač i sredstva kojima se može izvršiti napad

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane i Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su, uz podršku Posebne jedinice policije i uz koordinaciju sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, u nastavku preventivno – represivnih aktivnosti usmjerenih ka kriminalnim grupama i bezbjednosno – interesantnim licima, danas izvršili pretrese stanova, drugih prostorija i vozila na 16 lokacija na području ove dvije opštine. Do sada je privedeno 20 lica. Oduzeta su vozila, municija, prigušivač i sredstva kojima se može izvršiti napad na život i tijelo. Slijede dalje policijske aktivnosti.

Naime, policijski službenici su danas, tokom noći i u ranim jutarnjim časovima, izvršili pretrese lokacija koje koriste tzv. bezbjednosno – interesantna lica. Na 16 lokacija na području opština Berane i Rožaje, u koordiniranoj i istovremenoj akciji, pronađena su i radi provjere oduzeta tri vozila, kao i veća količina pištoljske municije, prigušivač za vatreno oružje i sredstva pogodna za vršenje napada na život i tijelo.

U policijske prostorije je do sada privedeno 20 lica. U toku je kriminalistička obrada tih lica.

Oduzeta vozila, prigušivač, municija i ostali predmeti biće vještačeni u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla i eventualne povezanosti sa izvršenim krivičnim djelima.

Do ovog momenta je protiv jednog lica podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policijske aktivnosti u ovom predmetu se nastavljaju.

Podsjećamo da su službenici Sektora kriminalističke policije, zajedno sa službenicima CB Herceg Novi, OB Kotor i OB Tivat, a u sadejstvu sa službenicima CB Podgorica, CB Nikšić, CB Budva, SAJ i PJP, u koordinaciji sa tužilaštvom i postupajući po pribavljenim naredbama sudija za istragu osnovnih sudova u Herceg Novom i Kotoru, u okviru aktivnosti koje policija preduzima u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa (OKG), 04.10.2017. godine izveli akciju „Boka“. Tada je na dvadesetjednoj lokaciji na području Kotora, Tivta i Herceg Novog izvršen pretres stanova, drugih prostorija i imovine članova organizovanih kriminalnih grupa Kavač i Škaljari, kao i njima bliskih lica. Privedeno je više bezbjednosno – interesantnih lica a prilikom pretresa je pronađeno i oduzeto: 16 vozila visoke klase marki „BMW“; „VW“, „Audi“, „Porsche“, od kojih neka vozila posjeduju odgovarajući stepen zaštite; 3 motocikla; više od 30 mobilnih telefona i SIM kartica, od kojih i jedan dio inostranih SIM kartica (među oduzetim telefonima su bili i telefoni marke „Blackberry“ sa visokom nivoom kripto – zaštite, koji se koriste kao vid sigurne komunikacije); više tablet i lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka; 5 pištolja i 5 pušaka, koji će biti predmet daljih provjera i vještačenja; više od 650 komada pištoljske i puščane municije različitog kalibra; 1 pancir i 1 metalni boks; 1 optički nišan; novac u iznosu od oko 8.000 eura; dokumentacija o različitim vrstama novčanih transakcija koje će biti predmet daljih provjera; dokumentacija sa različitim vrstama šifrovanih poruka; veći broj ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i novčanim pozajmicama i veći broj vizit kartica sa kontaktima u zemljama Južne Amerike.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor