Uprava javnih radova: Usporena dinamika izvođenja radova uslovljena neusaglašenošću između pojedinih faza izgradnje puta sa pratećom infrastrukturom

Nakon protesta mještana Bistrice koji su blokirali  magistralni put Bijelo Polje – Beograd kod mosta u Gubavču zbog, kako su kazali, nezadovoljstva intenzitetom radova na putu od mjesta Lozna Luka do Bistrice i do Vizitornog centra, oglasio se i investitor Uprava javnih radova, koji su proslijedili odgovor portalu sjevercg , a tiče se problema sa kojim se susreću mještani Bistrice.

     Put u izgradnji, Lozna Luka-Bistrica Foto:portal sjevercg

Iz Uprave javnih radova navode, da problematika koja prati realizaciju projekta, a koja značajno utiče na dinamiku izvođenja radova odnosi se na ne slaganje mještana sa lokacijom propusta za odvodnju vode koji vode ka privatnim parcelama i koji ne dozvoljavaju izvođenje radova po projektnom rješenju,  eksproprijacijom koja nije u potpunosti regulisana, neusaglašenost projektne dokumentacije sa stanjem na licu mjesta, kao i pojavom nepredviđenih okolnosti na trasi puta koji zahtijevaju izradu i reviziju dodatne tehničke dokumentacije.

Takođe usporena dinamika izvođenja radova uslovljena je i neusaglašenošću između pojedinih faza izgradnje puta sa pratećom infrastrukturom koju pored Uprave javnih radova sprovode Opština Bijelo Polje i Crnogorski Telekom.

U prethodnom periodu Uprava javnih radova je  u skladu sa svojim nadležnostima sprovela sve aktivnosti na obezbijeđenju dodatne dokumentacije koja će omogućiti nesmetan završetak svih radova u skladu sa važećom zakonskom regulativom.

U najskorijem roku očekujemo intenziviranje radova na izgradnji puta jer smo kroz dopune projektne dokumentacije ušli u izmjene kojima su uzeti u obzir zahtijevi mještana i stvarno stanje na terenu.

Uprava javnih radova je nakon sprovedene procedure javnih nabavki, zaključili ugovor sa izvođačem radova “Crnagoraput“., navodi se na kraju odgovora Uprave javnih radova koji je dostavljen portalu sjevercg.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor