UP: Vozač službenog automobila alkotestiran

U udesu koji se sinoć dogodio u centru Podgorice učestvovala su dva automobila, od koji je jedno službeno vozilo Vlade Crne Gore. Vozač službenog automobila N.K. nije odbio alkotestiranje, saopštila je Uprava policije. Pojedini mediji su ranije objavili da je zamjenik generalnog sekretara u Vladi Crne Gore Nikola Kandić izazvao udes kod TC Palada Podgorici, kao i da je odbio alkotest.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica, kako se navodi u saopštenju, su sinoć, odmah po saznanju za saobraćajnu nezgodu, izašli na lice mjesta i preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti.

“Na licu mjesta je konstatovano da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovala dva vozila te da je jedno od njih službeno vozilo Vlade Crne Gore. N.K. se nalazio u vozilu i on nije odbio alkotestiranje već je alkotestiran od stane pripadnika policije, kao i lice koje se nalazilo sa njim u vozilu”, saopštila je Uprava policije.

Policija je, kako su saopštili, prikupila obavještenja od učesnika saobraćajne nezgode, ali i od očevidaca.
“Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su o događaju i svim preduzetim radnjama obavjestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici”, navodi se u saopštenju.

U toku su, kako kažu, dalje izviđajne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nezgode kao i ko je upravljao službenim vozilom.

“Obzirom da se pojavilo više navoda da postoje snimci i fotografije navedene nezgode a koji mogu doprinijeti rasvjetljavanju događaja molimo građane i predstavnike medija da navedene materijale dostave Upravi policije. Obavještavamo Vas da policija u navedenom predmetu potupa profesionalno i da su sve radnje preduzete u skladu sa zakonom”, poručuju iz Uprave policije.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor