Ukraden transformator u mjestu Sjenokosi

Nepoznate osobe ukrale su sinoć transformator sa stubne trafostanice u mjestu Sjenokosi u Nikšiću, saopšteno je iz CEDIS-a. Zbog devastacije trafostanice, mještani su bili neko vrijeme bez struje.

“Sinoć su nepoznata lica otuđila transformator sa stubne trafostanice 10/0.04 kV Sjenokosi opština Nikšič. Naime, nešto malo prije ponoći, na tom području došlo je do kratkotrajnog prekida u napajanju električnom energijom dijela dalekovoda Duklo 2 sa koje se napaja trafostanica Sjenokosi da bi jutros korisnici koji se napajaju sa pomenute trafostanice, prijavili dežurnoj službi da nemaju električnu energiju”, navodi s eu saopštenju.

Ekipa CEDIS-a je odmah po prijavi izašla na teren i zatekla devastiranu trafostanicu.

“Slučaj je prijavljeni Upravi policije – Centru  bezbjednosti u Nikšiću. Odmah nakon uviđaja preduzete su aktivnosti na zamjeni transformatora kada je i uspostavljeno uredno napajanje korisnik”, kazali su iz CEDIS-a. .

Naglašavaju da je svako neovlašćeno pristupanje elektroenergetskim objektima izuzetno rizično.

“Zbog male materijalne koristi, pojedinci rizikuju  život, remete redovno napajanje električnom energijom i nanose materijalnu štetu koja znatno prevazilazi njihovu eventualnu dobit”, navodi se u soapštenju.

Ekipe CEDIS-a sprovode vanredne kontrole objekata i mreže, ali konstantan nadzor nad oko 5000 trafostanica I preko 20 hiljada kilometara nadzemnih vodova u Crnoj Gori nije moguće sprovesti.

“Šteta za CEDIS zbog ovakvih nedjela mjeri se desetinama hiljada eura. Medjutim, veći je problem što se na ovaj način mreža devastira I što korisnici ostaju bez napajanja električnom energijom duži vremenski period”, zaključeno je u saopštenju.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor