Uhapšeni zbog pokušaja iznude

U Baru su uhapšene tri osobe zbog krivičnog djela iznuda u pokušaju, saopšteno je iz policije.

„Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su juče u kratkom vremenskom periodu identifikovali i lišili slobode tri lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo iznuda u pokušaju.

Naime, službenici CB Bar su juče u kratkom vremenskom periodu, nakon blokade lica mjesta identifikovali i lišili slobode I.M. (22), D.H. (20) i E.B. (20), sva tri lica su iz Bara, zbog sumnje da su počinili krivično djelo iznuda u pokušaju.

Oni su, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili na način što su oko 20 sati i 30 minuta u naselju Brbot, Stari Bar, po predhodnom dogovoru, parkirali dva putnička motorna vozila marke „VW Turan“ i „Audi A-4“ u neposrednoj blizini porodične kuće ostećene E.D. iz SAD-a, u cilju opservacije, čekajući da se oštećena vrati kući.

Nakon dolaska oštećene ispred kapije porodične kuće, osumnjičeni koriste trenutak kada oštećena zaustavlja svoje vozilo iz kojeg izlazi njen suprug, nakon čega prilaze vozilu i oštećenoj, kako se sumnja, upućuju ozbiljne prijetnje da im preda novac, jer su uvjereni da oštećena posjeduje novac zato što je američki državljanin“, navodi se u saopštenju policije.

Tom prilikom, sumnja se, osumnjičeni su nastavili da upućuju prijetnje da će oštećenoj zapaliti kuću i slomiti vozilo ukoliko im ne preda novac koji ima kod sebe.

„Nakon toga, u zaštitu supruge i maloljetne ćerke koja se nalazila sa njima, staje suprug J.Č. Osumnjičeni se udaljavaju sa lica mjesta u nepoznatom pravcu.

O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo iznuda u pokušaju“, zaključeno je u saopštenju Uprave policije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor