Uhapšeni zbog krađe 1.500 eura iz Hrama

Barska policija uhapsila je dvije osobe, osumnjičene za, kako navode, tešku krađu u hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru. Takođe rasvijetljena je i teška krađa izvršena na štetu crkve Svete Trojice u Virpazaru. Državljani Sjeverne Makedonije sumnjiče se za krađu oko 1.500 eura, većeg broja srebrnih lanaca i privezaka, dvije krune za vjenčanja i zlatno – srebrnu panagiju sa natpisom na poleđini…Policija je kod njih pronašla 15.000 eura .

„Policija je jutros u ranim jutarnjim časovima lišila slobode T.P. (40) i V.G. (38) držvljane Republike Sjeverne Makedonije zbog sumnje da su izvršili dva krivična djela teška krađa“, saopštila je Uprava policije.

Oni su, kako se sumnja, krivično djelo na štetu Sabornog Hrama Svetog Jovana Vladimira izvršili u noći između 22. i 23. maja, tako što je T.P.  provalio vrata Hrama odakle su on i V.G. ukrali oko 1.500 eura, veći broj srebrnih lanaca i privezaka, dvije krune za vjenčanja i zlatno – srebrnu panagiju sa natpisom na poleđini, tablet.

„Kriminalističkom obradom je utvrđeno da su se T.P. i V.G. udaljili do iznajmljenog apartmana u Dobrim Vodama. Sumnja se da su T.P. i V.G. 26. maja došli u selu Jasen – Crmnica, gdje je T.P. sa namjerom sticanja protivpravne imovinske koristi sa prozora crkve Svete Trojice uzeo ključ i iz unutrašnjosti crkve otuđio novac u iznosu od oko 200 dolara i oko 60 eura“,  saopštila je Uprava policije.

Pripadnici Centra bezbjednosti Bar su, kako se navodi u saopštenju, pretesom apartmana u kojem su bili smješteni pronašli ukradene stvari i i one će biti vraćeni oštećenima.

„Policija je pretresom pronašla 15.000 eura, dio predmeta otuđenih iz Hrama i crkve veću količina cigareta, mobilnih telefona i lap top koji potiču iz drugih krivičnih djela izvršenih kako se sumnje počinjenih na teritoriji Bara, Herceg Novog i Republike Hrvatske“, saopšteno je uprave policije.

Kriminalistička obrada, kako je saopštila Uprava policije, upućuje na sumnju da su dvojica osumnjičenih imali namjeru da izvrše danas još jedan imovinski delikt na štetu manastira Ostrog.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor