Uhapšena dva Marokanca zbog teške krađe

Službenici Centra bezbjednosti Bar uhapsili su A.A.K. (26) i Z.H. (20), oboje državljani Maroka, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je, kako naglašavaju u saopštenju, u kratkom roku rasvijetlila tešku krađu i otuđeni novac vratili vlasniku. Kod osumnjičenih pretresom pronađen je i pištolj u ilegalnom posjedu.

„Osumnjičena lica su 20. juna 2021. godine, kako se sumnja, iskoristili nepažnju oštećenog i iz njegovog kombi vozila otuđili torbicu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 6.865 eura i lična dokumenta. Brzom reakcijom policije osumnjičeni su juče identifikovani i locirani. Po naredbi sudije za istragu izvršen je pretres objekta gdje su bili smješteni kojom prilikom je pronađen sav otuđeni novac, dokumenta i pištolj marke ‘CZ M57’ i 50 komada municije za koji nijesu imali dozvolu za držanje i nošenje“, navode u Upravi policije.

Otuđeni predmeti su, kako dodaju, vraćeni vlasniku, a pištolj će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

Barska policija je u proteklih sedam dana, preduzetim pojačanim aktivnostima na području opštine Bar oduzela ukupno četiri pištolja u ielgalnom posjedu zbog kojih će krivično odgovarati pet osoba.

„Osim prethodno navedenih lica, zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija odgovaraće Z.D, S.M. i M.V, svi iz Bara.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor