Uhapšen zbog objava fotografija učiteljice Višnjić

Sakib Duraković, osumnjičen da je na dan imenovanja učiteljice Rade Višnjić za VD direktorku OŠ „Jugoslavija“, otvorio lažni profil na društvenoj mreži na njeno ime, i objavio kompromitujuće fotografije, uhapšen je danas u Baru.

To je za Radio Bar i Bar info potvrdio rukovodilac i portparol Osnovnog državnog tužilastva Bar, Radovan Đurišić.

Učiteljica Rada Višnjić je istog dana podnijela prijavu policiji, kako bi se utvrdilo ko je i zašto, kako je kazala “pokusao da je diskredituje kao ličnost i dovede u pitanje i njeno radno mjesto”.

“Nikada nijesam bila zainteresovana za funkcionersko mjesto, ali veoma jesam da sačuvam radno mjesto kojem sam posvećena cijelim svojim bićem. Takođe, želim da sperem ljagu sa svog imena kao majka i prosvjetna radnica, koja iznad svega volim djecu, poštujem i sarađujem sa njihovim roditeljima”, kazala za naše medije Višnjić.

“Pravda je spora, ali dostižna. Danas sam dobila vijest da je osoba koja je na moje ime otvorila profil i objavljivala lažne slike neprimjerenog sadržaja kako bi me diskreditovao na dan kada sam imenovana za v.d. direktora škole, 19. jula, uhapšena. Naravno da ću ga teretiti najviše što se može, ne samo zbog mene, već zbog svih žena koje trpe takvu vrstu nasilja, a obavljaju poslove od javnog interesa”, poručila je Višnjić, uz, kako je navela, zahvalnost Barskoj policiji, državnoj tužiteljki Nusreti Arapović, inpektoru za privredni kriminalitet Nihadu Ljuljanoviću na “savršeno obavljenom poslu” i nadu da se ništa slično neće dogoditi nijednoj ženi, majci, baki…”
Duraković će, kazao je rukovodilac i PR ODT Bar Radovan Đurišić, biti priveden postupajućem tužiocu zbog krivičnog djela član 176 Krivičnog zakonika – neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor