Uhapšen Plavljanin, zaplijenjena marihuana

Policija je danas uhapšsila ŠK.(51) iz Plava, nakon što je u njegovoj kući pronašla i oduzela kilogram marihuane, okvir i municiju od automatske puške. Protiv J.M.(28) iz Gusinja je podnijeta krivična prijava, nakon što je u njegovoj kući pronađena tzv. drobilicas ostacima droge.

Kako su saopštili iz policije, pretresene su lokacije koje koriste Š.K. (51) iz Plava, J.M. (28) iz Gusinja i K.Đ. (48) iz Plava.

„Pretresom kuće koju koristi Š.K. policijski službenici su pronašli i oduzeli biljnu materiju tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine od 1003,4 grama, okvir od automatske puške i dvije čaure od automatske puške. Pretresom kuće i putničkog motornog vozila koje koristi J.M. policijski službenici su pronašli i oduzeli tzv. drobilicu sa ostacima biljne materije zelene boje nalik na opojnu drogu marihuana, dok pretresom lokacije koju koristi K.Đ. policijski službenici nisu pronašli predmete koji se shodno ZKP-u mogu oduzeti“, istakli su iz policije.

Droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem  državnom  tužilaštvu  u Bijelom Polju koji je naložio da se Š.K. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Takođe, policijski službenici su protiv J.M. podnijeli prekršajnu prijavu u redovnom postupku zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. Ovom zaplenom od strane službenika Odsjeka i OB Plav suzbijen je još jedan lanac ulične prodaje opojne droge marihuana na teritoriji opština Plav i Gusinje“, naglasili su iz policije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor