Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje 280kg marihuane

Državljanin BiH M.M. iz Sarajeva uhapšen je i osumnjičen za krijumčarenje oko 280 kilograma marihuane. Krijumčarenje droge spriječili su juče službenici Uprave prihoda i carina u koordinaciji sa Upravom policij.

Kako je saopšteno iz Uprave prihoda i carina teretno vozilo- kamion sa cisternom marke „MAN“, kojim je upravljalo M.M. iz Sarajeva, podvrgnuto je skenerskoj kontroli na carinskiom terminalu, prilikom koje je u prednjem dijelu cistijerne uočen improvizovani štek u kojem su pronađena 54 pakovanja navedene opojne droge težine oko 280 kilograma.

„Lice koje upravljalo vozilom lišeno je slobode po nalogu državnog tužioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici zbog osnovane sumnje da je isto izvršilo krivično djelo neovlašćene priozvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga“, naveli su u saopštenju iz UPiC.

Uprava prihoda i carina u saradnji sa ostalim nadležnim službama, kako kažu, svakodnevno sprovodi aktivnosti na otkrivanju i suzbijanju svih vrsta krijumčarenja, sa posebnim fokusom na otkrivanju nelegalnog prometa akciznih proizvoda i prometa narkotika.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor