Uhapšen Beranac po prijavi za nasilje u porodici, pronašli mu oružje

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane su u dvije aktivnosti pronašli i oduzeli tri komada vatrenog oružja, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici CB Berane su, 25.04.2018. godine, postupajući po prijavi koju su dobili putem telefona, a koja se odnosila na nasilje u porodici, pronašli prijavljeno lice, V.B.

„On je pronađen u naselju Petnjik a kod njega je tom prilikom pronađen i oduzet pištolj marke „Valter“ cal. 6,35 mm u ilegalnom posjedu. V.B. je lišen slobode. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji se izjasnio da se protiv njega podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, zaključuje se u saopštenju.

Policija je imala još jednu akciju u tom gradu u kojoj je pronađeno oružje.

„Naime službenici CB Berane su, u cilju pronalaska vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, 26.04.2018. godine, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih prostorija koje koristi M.D. (44) iz Berana. Pretresom su pronađeni i privremeno oduzetii lovačka puška marke „Crvena Zastava“ cal. 16 mm sa oružnim list istekle važnosti na ime njegovog srodnika i pištolj „Crvena Zastava“ cal. 7,62 mm sa oružnim listim takođe istekle važnosti, isto izdatim na ime njegovog srodnika.

Od M.D. je u policijskim prostorijama uzeta izjava u svojstvu građanina. O događaju je obaviješten državni tužilalac u ODT u Beranama koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti već da se radi o prekršaju. Shodno tome, protiv M.D. će Sudu za prekršaje Bijelo Polje – Odeljenje Berane biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u redovnom postupku za počinjeni prekršaj iz čl. 24 Zakona o oružju“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor