UEFA pokrenula istragu protiv oba italijanska kluba

Džejms Palota predsjednik Rome je nazvao klovnom slovenačkog sudiju Skominu nakon pobjede svog tima nad Liverpulom od 4:2, kada je arbitar teško oštetio Rimljane.

UEFA je odmah najavila kaznu nakon čega je Amerikanac rekao da postoji ozbiljna šansa da „umre od smijeha“ na najave iz Niona.

On će platiti novčanu kaznu, ali ne odustaje od svojih izjava i ponovio je da je Roma pokradena u revanšu, a i da je u prvoj utakmici jedan od golova Liverpula bio neregularan.

Navijači Rome su se pitali kako to da istraga nije pokrenuta protiv Juventusa, poslije svega što se dešavalo u Madridu, ali u stvari UEFA jeste dobila izvještaj sudije Olivera i jeste otvorila istragu.

Pod lupom su Bufon koga i ako kazne, nema efekta, on se povlači, ali i Kjelini i Benatija koji su prijetili sudiji i optuživali ga za krađu, kao i predsjednik Juventusa, Andrea Anjeli za koga se čak priča da je probao da se fizički obračuna sa engleskim arbitrom, mada to nije potvrđeno.

Njegove izjave poslije utakmice su sigurno predmet istrage, Juventus je zatražio smjenu Koline koji je glavni za suđenje u UEFA, a ima podršku i ostalih italijanskih klubova.

U svakom slučaju, Kjelini i Benatija će vjerovatno biti suspendovani za start Lige šampiona naredne sezone, odluka o kaznama će biti donijeta 31. maja.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor