UDRUŽENJE DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI PLAV: „ Nećemo vas zaboraviti – Bioča 2006“

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi  Plav,  po osmi  put zaredom organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, povodom obelježavanja godišnjice železničke nesreće, koja se dogodila na Bioči 23.01.2006.godine, ovaj put organizuju pod sloganom: „ Nećemo vas  zaboraviti – Bioča  2006“.

     Do 12 30  sati krv su dali 61 dobrovoljni davalac, a akcija je još u toku. Odaziv je kao i svake godine izuzetno visok u odnosu na broj stanovnika opštine Plav. Naše udruženje, koje je u junu 2017. godine dobilo plaketu Ministarstva Zdravlja Crne Gore za najaktivniji klub dobrovoljnih davaoca krvi u Crnoj Gori , akciju realizuje  uz pomoć Službe za transfuziju krvi Berane na čelu sa Dr Budimirom Ivanovićem , medicinskog osoblja Doma zdravlja Plav i koordinatora akcije Dr Kumrije Cikotić. Izuzetnu zahvalnost dugujemo građanima koji su se masovno odazvali današnjoj akciji, kako bi davanjem krvi pomogli u spašavanju nečijeg života i otrgli od zaborava tragično nastradale putnike iz voza na mjestu Bioče 23.01.2006 godine.

Organizaciju akcije pomažu opština Plav, Crveni krst Crne Gore i ostali pravni subjekti, koji su  zainteresovani da davalaštvo krvi u Plavu i Crnoj Gori podignu na zadovoljavajući nivo, koji naša država treba dostići u skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

U akciji davanja krvi učestvuju udruženja iz Gusinja, Andrijevice i Berana, a akciji su se odazvali i davaoci krvi  iz drugih opština sa sjevera Crne Gore.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor