Search
Close this search box.

Udruženje banaka Crne Gore uplatiće 50.000 eura za pomoć Ukrajini

Udruženje banaka Crne Gore doniraći Ukrajini pomoć u iznosu od 50.000 eura, koju će uplatiti na namjenskom žiro računu Crvenog krsta Crne Gore za Ukrajinu – saopšteno je iz ove organizacije.

Iz ovog udruženja su juče, 2. marta, održali vanredni sjednicu, a urgentnost okupljanja bankara je, kako ističu, bila potreba za humanitarnom akcijom pomoći za građane Ukrajine.

– Na sjednici je kao gost bio glavni akcionar Zapad banke ad Podgorica Vadim Morohovski koji je iznio zahvalnost na podršci, ukazavši na vrlo teškoj situaciji u Ukrajini i ono sve što nosi rat – navedeno je u saopštenju.

Na vanrednoj sjednici “naglašena je ujedinjenost naroda Ukrajine bez obzira na religiju i etničku pripadnost i da u ratu pate svi civili, djeca, žene, stariji”.

– Morohovski je ukazao da puno znači podrška iz cijelog svijeta, a posebno je snažna iz Evropske unije. Završio je obraćanje sa riječima: “Ukrajina treba mir” – istakli su iz Udruženja banaka.

Direktori banaka saglasili su se da pomoć bude u iznosu od 50.000 eura, a taj iznos će uplatiti  na namjenskom računu za Ukrajinu 520-5188-31, koji je otvorio Crveni krst Crne Gore kod Hipotekarne banke.

– Bankari će pozvati i svoje klijente da u skladu sa mogućnostima doprinesu ovoj humanitarnoj akciji gdje je Crveni krst prepoznatljiva adresa preko koje će sredstva doći u prave ruke – najavili su iz Udruženja banaka Crne Gore.

Vjeruju, kako su naglasili, da partnerstva počivaju na toleranciji, solidarnosti i otvorenosti.

– Ovim gestom želimo da ohrabrimo naše partnere i ostale društvene činioce da u skladu sa svojim mogućnostima slijede naš primjer i pomognu onima kojima je to sada najpotrebnije – poručili su iz Udruženja banaka Crne Gore.

izvor: pobjeda.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor