Search
Close this search box.

UCG: Od sjutra prijemni ispiti za upis na master studije

Prijemni ispiti koji su obavezan uslov za upis na master studijske programe Univerziteta Crne Gore, u studijskoj 2022/23. godini, biće organizovani od 30. septembra do 1. oktobra 2022. godine.

– Sadržinu i strukturu prijemnog ispita utvrđuje organizaciona jedinica. Informacija o načinu polaganja, strukturi i sadržini prijemnog ispita objavljena je na oglasnoj tabli i internet stranici organizacione jedinice, saopšteno je iz UCG.

Raspored polaganja prijemnog ispita kojim se definiše način provjere znanja na prijemnom ispitu (u pisanoj i/ili usmenoj formi) biće istaknut na oglasnoj tabli i internet stranici organizacione jedinice. Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 4. oktobrom 2022. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

– Uslovi, kriterijumi i postupak upisa u prvu godinu master akademskih i primijenjenih studija u obimu 120 ECTS, za sve studijske programe koji se realizuju na Univerzitetu Crne Gore bliže su uređeni Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija Univerziteta Crne Gore (Bilten UCG, br. 494/20 ), navode iz UCG.

Pravilnik je objavljen i na internet stranici Univerziteta Crne Gore: www.ucg.ac.me.

Shodno članu 119b Zakona o visokom obrazovanju biće omogućen upis na drugu godinu master studija kandidatima koji imaju stečenih 240 ECTS kredita. Fakulteti će formirati Komisije i definisati uslove za upis po ovom kriterijumu.

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor