Ubistvo i ranjavanje u Tuzima: Đokaj planirao ubistvo i bjekstvo, djevojka prijavljivala porodično nasilje

Policija nakon intenzivne potrage još nije ušla u trag Iliru Đokaju (28) iz Milješa, koji je hicima iz pištolja u srijedu, oko 15.40 sati, usmrtio devetnaestogodišnju bivšu suprugu Šejlu Bakiju i teško ranio njenog oca Šabana Bakiju (42).

Inspektori su uzeli izjave od članova porodice Đokaj, prijatelja i poznanika osumnjičenog, ali su svi tvrdili da ne znaju gdje bi mogao da se krije. Istražitelji su, sklapajući mozaik ovog teškog zločina, uvjereni da je Đokaj isplanirao ubistvo i bjekstvo, piše Pobjeda pozivajući se na nezvanične informacije.

S obzirom na to da se radi o osobi sa kriminalnom prošlošću, sklonoj izbjegavanju pravde, inspektori ne isključuju mogućnost da je osumnjičeni napustio teritoriju naše zemlje.

Policija je juče potvrdila da je ubijena djevojka prijavljivala porodično nasilje.

U odgovorima dostavljenim Pobjedi, iz policije navode da je uvidom u evidencije podnijetih prijava Centru bezbjednosti Podgorica utvrđeno da je u prethodnom periodu, tačnije 26. avgusta 2021. godine, Š. B. (19) podnijela prijavu protiv svog bivšeg nevjenčanog supruga I. Đ. (28) zbog prijetnji napadom koje su se dogodile prethodnog dana.

„Odmah po zaprimljenoj prijavi u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica, na okolnosti događaja prikupljena su obavještenja od ova dva lica. Sa navodima prijave i sadržajem izjava upoznat je dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog djela“, odgovorili su Pobjedi iz policije.

Dodaju da je Đokaj uhapšen zbog prekršaja iz čl. 36 stav 2 shodno Zakonu o zaštiti nasilja u porodici, te je narednog dana, 27. avgusta priveden u Sud za prekršaje.

Kako su saopštili iz policije, protiv njega je tokom 2019. godine podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Đokaja su policijski službenici znali i po švercu droge.

Đokaj je vozilom ,,audi“ hercegnovskih tablica došao ispred kuće u kojoj njegova bivša supruga stanuje sa porodicom i iz neposredne blizine ispalio više metaka u djevojku i njenog oca.

Nakon toga, odvezao se u centar Tuzi, ostavio automobil na ulici, gdje mu se gubi svaki trag.

Izvor:KODEX.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor