Ubistvo Đurišića osveta albanske mafije

Ubica, koji je u petak oko 18 časova ispalio smrtonosne hice u Momčila Đurišića (69) u kafani Auto-moto društva u Ulcinju, pobjegao je u Albaniju, odakle je prema prvim istražnim rezultatima i stigao po nalogu albanske mafije koja se bavi švercom skanka, pišu Dnevne novine.

Naime, policija likvidaciju Đurišića, koji je i ranije bio na meti egzekutora, dovodi u vezu sa nelegalnim poslovima mlađeg sina Marka.

U septembru 2019. godine Momčilo Đurišić je ranjen hicima iz pištolja. Na njega je pucao Dalibor Topljanović iz Zaječara koji je, prema sumnjama inspektora, unajmljen za likvidaciju Đurišića, kao vid osvete za “pad” velike količine skanka na ušću Bojane. Ta droga bila je vlasništvo albanske mafije, pa se sumnja da su ubistvom oca, htjeli da se osvete za gubitak isporuke. Samo dva mjeseca prije te pucnjave ispod automobila BMW ulcinjskih registracijskih oznaka Marka Đurišića pronađena je eksplozivna naprava.

Podsjećamo, beživotno tijelo Đurišića pronašli su gosti kafane koji su slučaj prijavili policiji. Nekoliko minuta prije nego je ubijen, Đurišić je oko 18 časova ispratio zadnjeg gosta iz kafane i ostao sam, kada je u lokal ušao muškarac, koji je poručio piće. U momentu kada je Đurišić okrenuo leđa da uzme piće za gosta, ubica mu je ispalio hitac u potiljak. Prema nadzornim kamerama, utvrđeno je da je ubica koji je nosio hiruršku masku na licu skinuo jaknu i zajedno je sa pištoljem bacio prilikom bjekstva.

Pretpostavlja se da je ubica profesionalac i nije želio da rizikuje, te je žrtvi ispalio metaku potiljak. Istražitelji sumnjaju da je on odmah pobjegao u Albaniju, odakle je došao i to preko nekog od nelegalnih prelaza.

Drugi Momčilov sin, Savo pravosnažno je osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva Kosovara Beće likaja, marta 2017. u Ulcinju.

Prema navodima optužnice, on je Likaja ubio u stanu koji je koristila njegova djevojka, ispalivši mu više hitaca u predjelu grudi.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor