Ubijen Oliver Ivanović

Lider Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je jutros u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici.

Nepoznate osobe ispalile su na Ivanovića više hitaca iz pištolja jutros oko 8:15 u Kosovskoj Mitrovici, a on je ubrzo podlegao povredama, prenose beogradski mediji.

„Koliko znamo za sada, zadobio je pet prostrelnih rana. Odmah je prevezen u bolnicu, ljekari su pokušali da ga reanimiraju, ali nije bilo spasa“, kazao je Nebojša Vlajić, advokat Ivanovića za „Blic“.

Na Ivanovića su pucali dok je ulazio u prostorije svoje stranke. Teško ranjenog Ivanovića pronašla je komšinica koja je krenula u prodavnicu i odmah pozvala Hitnu pomoć, a odmah su mu u pomoć pritrčale i stranačke kolege koje su bile u prostorijama stranke.

Ivanović je u teškom stanju prebačen u bolnicu, ali je ubrzo podlegao povredama.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za 12 sati hitnu sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost zbog Ivanovićevog ubistva.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je delegacija Beograda napustila dijalog u Briselu i da se vraća u zemlju zbog ubistva Ivanovića.

„Ovo je zločinački i teroristički čin koji mora biti i biće kažnjen“, izjavio je Đurić novinarima u Briselu, prenosi B92. Direktor bolnice u Mitrovici u kojoj je konstatovana smrt Olivera Ivanovića, Milan Ivanović naveo je da je reanimacija trajala od 8:30 do 9:15 sati.

Kako je rekao, preduzete su sve potrebne mjere reanimacije, ali nije došlo do uspostavljanja srčane funkcije i konstatovana je smrt u 9:15 sati. Dodao je da su Ivanoviću konstatovane povrede grudnog koša, imao je pet rana od vatrenog oružja u gornjem dijelu grudnog koša.

Kosovska policija je na mjestu napada na Olivera Ivanovića našla „određene dokaze koji će se korisititi u daljem toku istrage“, rekao regionalni šef operative Kosovske policije, Željko Bojić.

Bojić je agenciji Beta rekao da je jutros oko 9.15 sati u ulici Vojvode Putnika našla i zapaljeno vozilo za koje se sumnja da može biti povezano sa ubistvom Ivanovića.

Po Bojićevim riječima, zapaljena „opel astra“ je bila bez registarskih tablica.

Kosovski mediji prenose da je u Ivanovića ispaljeno više metaka iz daljine, a potom je napadač prišao i još jedan metak ispalio u Ivanovića iz neposredne blizine.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor