U Španiji uhapšeni crnogorski državljani osumnjičeni za trgovinu drogom i stvaranje kriminalne organizacije

Četiri crnogorska državljanina uhapšena su u zajedničkoj akciji crnogorske i španske policije, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako je navedeno, oni su osumnjičeni za trgovinu drogom i stvaranje kriminalne organizacije.

„Službenici Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore su sa Nacionalnom policije Valensije i Timom za organizovani kriminal Guardie Civil Španije, sprovodili dugoročnu međunarodnu istragu kodnog naziva „Bubestis“ prema kriminalnoj grupi koja se na području Valensije u mjestu Alginet bavila ilegalnom proizvodnjom i krijumčarenjem opojne droge marihuana.

Razmjenom operativnih podataka došlo se do saznanja da više osoba, porijeklom iz Crne Gore, od aprila 2021. godine boravi u Valensiji, te da su u Aliganteu zakupili veliki hangar sa namjerom da u njemu instaliraju laboratoriju za uzgoj marihuane“, piše u saopštenju.

Istragom, koja je otvorena u Španiji, a na osnovu podataka crnogorske policije, kako se navodi u saopštenju, identifikovani su „članovi ove kriminalne grupe, locirana je njihova imovina u Valensiji i utvrđeno je da se u iznajmljenom hangaru nalazi profesionalno opremljena laboratorija.“

„Kada je španska policija utvrdila da ova lica sve više vremena provode u hangaru, te da se najvjerovatnije bave berbom i pakovanjem marihuane, realizovana je policijska akcija i izvršen pretres kojom prilikom je pored plantaže, pronađeno i oduzeto 27 kilograma suvih pupoljaka marihuane.

Daljim pretresom prostorija koja su ova lica koristila u Valensiji još sedam kilograma marihuane, 10.000 eura a zaplijenjeno je i jedno luksuzno vozilo, falsifikovane isprave, kao i kompletna oprema iz laboratorije.

Slobode je lišen D.B. (35) iz Podgorice koji posjeduje i državljanstvo Australije a koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe. Takođe uhapšeni su V.B. (19) iz Podgorice, S.B. (49) iz Danilovgrada, N.K. (40) iz Podgorice, F.C.G. (38) iz Algineta, J.V.S. (46) iz Valensije, A.T.V. (48) iz Valensije i J.M.H. (37) iz Valensije.

Ova lica su osumnjičena za trgovinu drogom i stvaranje kriminalne organizacije“, piše u saopštenju.

Nastavlja se sa preduzimanjem daljih mjera i radnji u ovom predmetu, kazali su iz policije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor