U prosvjeti vlada haos

U prosvjeti, prvog dana nastavne godine, vlada haos. To se može zaključiti iz najnovijih informacija da su ogromne gužve ispred vrtića, da Ministarstvo nije na vrijeme uspjelo da obezbijedi dezificijense školama, da gotovo pola godine ne osigurava nastavnike od povreda na radu niti ima informaciju o broju vakcinisanih nastavnika, a nijesu čak obavijestili ni roditelje u vezi sa time kako će teći nastavna godina, saopštio je član Predsjedništva SD Nermin Bećirović.

Kako je istakao u saopštenju, do danas roditelji predškolaca nijesu obaviješteni na koji način će, budući da predškolci uglavnom ne nose maske, funkcionisati rad u grupama, te kako ostavljaju i preuzimaju svoju djecu, kao ni o potvrdama da je dijete spremno za kolektiv.

„Slično važi i za roditelje školaraca, koji do posljednjeg trena nijesu znali čak ni koliko traje čas, niti da li će im djeca nositi maske. Zapravo jedino što su sigurno znali jeste da će od danas cjelovita odjeljenja, dakle po 30 djece, boraviti istovremeno u učionicama, što održavanje distance čini nemogućim. Jednako ‘pažnje’ od Ministarstva prosvjete dobili su i prosvjetari, koji su u čitavom procesu organizacije nastave uglavnom ignorisani, kojima se ne uplaćuju osiguranja i za koje se čak ni ne zna koliko ima vakcinisanih. Što znači da je sasvim realno da se javi problem sa održavanjem nastave zbog eventualno oboljelih nastavnika“, navodi Bećirović.

Sve skupa, kako naglašava, odaje nepogrešiv utisak haosa u prosvjeti.

„Bilo je sasvim dovoljno vremena za pripremu, to što su ga potrošili na nezakonite smjene direktora i potpuno sumanuta nova postavljenja nekih ekstremnih pojava na čelo škola, rukovodstvo Ministarstva smatra
uspjehom. A svi drugi – tragedijom“, zaključuje Bećirović.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor