U ponedeljak ackija dobrovoljnog davanja krvi u Bijelom Polju

Slogan ove akcije “Daj krv spasi život. Svaki davalac krvio je heroj” dovoljno govori o značaju dobrovoljnog davanja krvi.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje u saradnji sa Klubom dobrovoljnih davalaca krvi, u ponedeljak 6. decembra 2021. godine, u periodu od devet do 13 časova, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi.

– Cilj ove akcije, i akcija koje organizujemo, jeste podizanje svijesti građana o važnosti obezbjeđivanja sigurnih količina krvi, kao i važnosti povećana dobrovoljnog, nenamjenskog davalaštva krvi. Pored navedenog, cilj je da se pozovu svi relevantni subjekti, privredni i društveni, na društvenu odgovornost i time obezbijede  sigurne količine zdrave krvi, naročito u doba pandemije koronavirusa. Slogan ove akcije “Daj krv spasi život. Svaki davalac krvio je heroj” dovoljno govori o značaju dobrovoljnog davanja krvi. Poseban fokus ove akcije je na mladim ljudima i njihovoj ulozi u obezbjeđivanju dovoljnih količina krvi. U mnogim zemljama, upravo su mladi bili u prvom planu i inicirali aktivnosti obezbjeđivanja krvi, kroz dobrovoljno, nenamjensko davalaštvo krvi – kazao je Vlado Tomović, predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi.

On je apelovao na sve sugrađane, dobrovoljne davaoce krvi, studente, sportiste, zdravstvene, prosvjetne radnike da se odazovu i doniraju tečnost koja život znači.

– Veoma je važno da se odazovemo u što većem broju kako bi obezbijedili dovoljne količine krvi za sve sugrađane kojima je ona potrebna – zaključio je Tomović, dodajući da je do sada od početka godine organizovano jedanaest velikih i tri mini akcije dobrovoljnog davanja krvi i da je prikupljeno preko 300 jedinica.

Izvor: dan.co.me
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor