U Plavu počinju Dani borovnice

Dvadesetoprvi Dani borovnice se u Plavu ove godine održavaju od 16. do 31. jula. Prerasle su u internacionalnu manifestaciju koja je najbolji promoter Plava i Prokletija.

U okviru manifestacije organizuju se defilei beračica i berba borovnica, koncerti, promocija proizvoda od borovnice i niz drugih sportskih i kulturnih događaja. U okviru manifestacije Dani borovnice Plav nudi bogat kulturno umjetnički program svih dana trajanja, kazao je za naš Radio, direktor Centra za kulturu “Husein Bašić, Vlado Knežević.

“Svi programi su nam dragi i bitni. Imaćemo raznolikih dešavanja ali jedan od najbitnijih dana jeste 30. jul, kada se proslavlja i Dan Opštine Plav. Tog dana posjetioce očekuje koncert, sajam poljoprivrede i nastup kulturno umjetničkog društva, što na neki način izdvaja taj dan od ostalih“, naglasio je Knežević.

Ranijih godina, posjetioci Dana borovnice su bili ljudi sa svih strana svijeta. I ove godine vjeruje da će tako biti, uprkos epidemiji, jer Knežević kaže da su vodili računa i o epidemiloškim mjerama, pa su najavljeni gosti vakcinisani, a posjetioci bezbjedni.

Ljepote Plava, bogat program, defile beračica, i na kraju svježa domaća borovnica, samo su neki od razloga zašto bi trebalo posjetiti 21. Dane borovnice u Plavu, koji se ove godine odžavaju od 16.-31-jula, poručio je direktor Centra za kulturu “Husein Bašić”, Vlado Knežević.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor