U nedjelju ekološki protest „Za život“

Uoči tridesete godišnjice proglašenja ekološke države Pokret Sačuvajmo rijeke Crne Gore će zajedno sa mještanima koji se bore protiv izgradnje mHE i devastacije rijeka, kao i onima koji su protiv nekontrolisane eksploatacije i devastacije šumskih resursa organizovati protest „Za život“ u Podgoricu, u nedjelju 19. septembra, na Trgu nezavisnosti u 12 časova, saopšteno je iz Pokreta Sačuvajmo rijeke Crne Gore.

„Dok građani konstantno zahtijevaju rješavanje akumuliranih ekoloških problema – institucije i dalje ostaju nijeme i nastavljaju da povlađuju interesima privilegovanih tajkuna i dozvoljavaju realizaciju štetnih koncesija koje doprinose devastaciji životne sredine”, navodi se u saopštenju.

Oni navode i da institucije organizuju simbolične akcije ne baveći se suštinskim i egzistencijalnim problemima, nastavljajući praksu prethodne Vlade.

“Uprkos svim pravnim neregularnostima zbog kojih se mogu i moraju raskinuti štetni ugovora i uprkos devastaciji rijeka i kontinuiranom protivljenju mještana – Vlada nastavlja da populističkim i senzacionalističkim izjavama obmanjuje javnost da je izgradnja malih hidroelektrana zaustavljena”, navodi se u saopštenju

Naglasili su i da je razlog za protest to što svjedoče i kontinuiranim protestima mještana koji se bore protiv nekontrolisane eksploatacije šumskih resursa i “bahatosti privilegovanih tajkuna” gdje zbog ovakve koncesione politke uništvaju se naši navredniji resursi.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor