U Kotoru na glavnom gradskom trgu održan je miran protest pod nazivom „Pravo na miran i siguran život u Kotoru“

Danas je na glavnom gradskom trgu u Kotor, održan miran protest pod nazivom „Pravo na miran i siguran život u Kotoru“.

„Nije bila namjera da danas držimo bilo kakve govore, htjeli smo da mir i tišina budu glasniji od svega što preživljavamo, ali je sa nama danas gradonačelnik pa ga pozivam da se pobrati prisutnima“, poručio Živko Jevtović, ispred organizatora – grupe građana.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić kazao je da veoma teško govoriti na jednom ovakvom skupu. On se najprije zahvalio organizatorima koji su, kako je kazao, odlučili da govore u ime grada. “ Jača poruka od onih deset minuta tišine koja je prethodila svemu ovome – iz ovog grada ne može da se pošalje. Mi danas ne šaljemo apel, mi danas ne protestvujemo, mi danas zahtijevamo i apelujemo da se zaustavi kovitlac ludila u kojem se ovaj grad zatekao. Mi danas apelujemo da se zaustave nasilje, sijanje smrti, da se zaustave zločini, da se ovome gradu vrati mir, mi danas apelujemo za život“ – kazao je gradonačelnik Jokić.

Nismo danas ovdje, poručuje Jokić, da bi samo skrenuli pažnju na one koji su ubijeni. „Mi smo ovdje da cjeokupnu Crnu Goru pozovemo za živote onih koji su ostali da žive u gradu. Mi danas apelujemo da Kotor nastavi da živi. Lokalna samouprava će uraditi ono što je do nje i što je predstavljeno kao dodatni problem – poboljšati rasvjetu, pokušati da u saradnji sa MUP-om obezbijedi video nadzor grada, da se poveća i broj pripadnika policije.

Danas smo na zasijedanju lokalnog parlamenta iznijeli zahtjev da se uskoro zakaže sjednica lokalnog parlamenta na koju ćemo pozvati ministra unutrašnjih poslova, direktora policije i direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost kako bi i oni predstavili svoj izvještaj i pojasnili – šta se preduzima da Kotor postane miran grad. Na kraju želim da vas pozovem da svako od vas ostavi poruku u svesci – i da na taj način ostavimo još jednu snažnu poruku“ – poručio je Jokić.
„Mislim da je danas gradonačelnik dao svima nama obećanje da će se u ovom gradu nešto drugačije raditi“ – kazala je, ispred organizatora, Ljupka Kovačević.

Izvor i foto: Radio Kotor

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor