U Italiji uhapšeni crnogorski državljani, švercovali Turke u gepeku

Troje crnogorskih državljana J.P.(25), S.A.(24) i A.I.(33) uhapšeni su prekjuče nedaleko od italijanskog grada Trsta zbog sumnje da su učestvovali u švercu turskih migranata, pišu Vikend novine.

Kako prenose italijanski portali, granična policija Trsta nakon kraće potjere uhapsila je J.P. u čijem je automobilu, crnogorskih registarskih oznaka, pronađeno šest turskih državljana, od kojih su dva bila u gepeku.

“Patroli Granične policije zapao je za oko automobil sa crnogorskim tablicama zbog neprilagođene brzine kojim se kretao, tako da su odlučili da ga prate u pograničnom području u mjestu Rabuiese. Pored toga, policajci su primijetili da je više osoba u vozilu i da je vozilo počelo naglo da ubrzava pokušavajući da im pobjegne, nakon čega su uključili rotaciju i krenuli u potjeru”, pišu italijanski mediji.

Kako navode, vozilo crnogorskih tablica kretalo se velikom brzinom, ali su policajci uspjeli da vide gdje je skrenulo i nastavili su u tom pravcu deaktivirajući svjetlosne i zvučne uređaje.

“U jednom trenutku, policajci su vidjeli kako je automobil, kojeg su pratili, ušao na parkiralište firme ‘Wartsila’ u mjestu Bagnoli della Rosandra. Postupajući oprezno, policajci su prišli automobilu i nakon provjere vozaču su stavljene lisice, a turski državljani su smješteni u migracioni centar”, navode italijanski mediji.

Pretresom vozila kojim je upravljao J.P pronađena su dva pasoša na ime dvoje crnogorskih državljana, žene i muškarca, koji su nakon provjera, izvršenih u saradnji sa lokalnim sjedištem policije, pronađeni u gradskom hotelu. Dalja istraga otkrila je njihovu umiješanost u krijumčarenje turskih migranata, tako da su S.A.(24) i A.l. (33) uhapšeni i osumnjičeni za pomaganje u švercu migranata.

Izvor:Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor