U Domu za stare u Bijelom Polju potpisan sporazum sa tri NVO(Video))

U Bijelom Polju Dom za stara lica, potpisao  sporazum o saradnji sa NVO „Euromost”, „Naša akcija” iz Kotora i Udruženjem za podršku osoba sa invaliditetiom,,Sjeverna regija‘‘.


Marijana Smolović  Šefica socijalne službe u Domu starih  je kazala da je  raduje  što je nevladin sektor u njima prepoznao partnera s kojim će kroz unapređenje građanske svijesti i aktivizma uticati na poboljšanje uslova za stara lica, kao i odrasla invalidna lica, hronično-duševno oboljele i osobe koje se nalaze u stanju akutne socijalne potrebe.
Prema njenim riječima, vrata Doma za stare su uvijek otvorena za sve one koji zagovaraju pozitivne promjene i pomažu korisnicima ove geronto ustanove, kroz mnogobrojne aktivnosti, kako bi im boravak bio što prijatniji.
Emina Rovčanin, predsjednica Udruženja za podršku osoba sa invaliditetom „Sjeverna regija”, zahvalila je Domu za stara lica na prilici da ovo udruženje bude jedan od potpisnika sporazuma.
Naše udruženje će svoje aktivnosti usmjeriti na realizaciju aktivnosti sa starim licima, tako da očekujem da ćemo još više unaprijediti saradnju. Očekujem da i ostale javne ustanove krenu ovim primjerom, i uključe osobe sa invaliditetom-kazala je Rovčanin.

Kako je kazala Patricija Pobrić, predsjednica NVO,,Naša akcija‘‘ iz Kotora, koja je stigla s 20 mladih volontera, oni su se pridružili akciji NVO,,Euromost“ ,,Uključi se u čišćenje obala Lima“ prvobitno je bilo zamišljeno da se čisti dvorište Doma za stara lica. Zbog snijega sve aktivnosti su ostavljene za ljepše vrijeme, tako da su volonteri starim licima govorili o tome kako i zašto je potrebno biti volonter.
Lijepo je uvijek doći u Bijelo Polje, i mi smo sa svojim volonterima fokusirani ne samo na saradnju s mladima, već i sa starim osobama svih vjera i nacionalnosti. Da na ovaj način dođe do saradnje između juga i sjevera, što očekujem da će natjerati i druge da nam se pridruže-kazala je Pobrićeva.
Almer Mekić,predsjednik NVO „Euromost”, naglasio je važnost ovakvog partnerskog odnosa, ističući da Dom za stare uvijek zavređuje punu podršku i pažnju.
Cilj NVO je pomaganje građanima, i mi im moramo biti servis podrške. Uvijek ćemo biti tu kad su slične akcije u pitanju- rekao je Mekić.
On je najavio da će volonteri NVO,,Euromost“ uzvratiti posjetu njihovih kolega iz Kotora, 22. aprila na medjunarodni dan planete zemlje, kada će  taj dan u Kotoru, dati doprinos zajedno sa volonterima NVO,,Naša akcija“ kroz ekološke akcije.
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor