U Bijelom Polju legalizacija objekata je doživjela fijasko, od 5000 nelegalnih objekata podnijeto samo 64 zahtjeva za njihovu legalizaciju

U Bijelom Polju legalizacija objekata je doživjela fijasko, od 5000 nelegalnih objekata podnijeto samo 64 zahtjeva za njihovu legalizaciju.

                    Ista situacija je i u ostalim opštinama na sjeveru Crne Gore, u Beranama 56, Mojkovcu i Gusinju po 20, Kolašinu 93, na Žabljaku 108, Rožajama 169, Pljevljima 188 zahtjeva.

Portal sjevercg je razgovarao sa gradjanima Bijelog Polja, koji su bili u obavezi da legalizuju svoj objekat, a to do sada nijesu uradili.

U razgovoru sa njima su nam kazali, da to neće ni uraditi, jer nijesu u mogućnosti da se prehrane, a ne da legalizuju svoj objekat.

Na naše pitanje, šta će uraditi kada se krene u naplati korišćenja njihovih objekata, sve do njihovog  uklanjanja, jedan naš sagovornik nam je kazao, da će se u tom slučaju iseliti prema drugoj državi gdje će moći normalno da živi, radi i plaća sve svoje obaveze od toga, jer na sjeveru Crne Gore niti imaju posla, niti imaju bilo kakva primanja, niti su socijalno zbrinuti, a svi traže da im se obaveze plaćaju. U tom slučaju ćemo državi pokloniti naše kuće i otići u drugu državu da živimo, pa neka ih oni poklanjaju jednim drugim, kazao je jedan naš sagovornik iz Bijelog Polja.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor