U Baru skrnavljene umrlice, neko prekrižao sve krstove

U Baru, gradu višedecenijskom simbolu multietničkog i multikonfesionalnog sklada dominantno nastanjenim pravoslavnim življem, određene strukture „društva“ do neslućenih dimenzija raspiruju mržnju

Kako se može vidjeti fotografijama koje „Barski portal“ objavljuje, svaki krst iznad fotografija pokojnika na posmrtnim plakatama prekrižen je olovkom, dok su neki od krstova i pocijepani sa umrlica. Da su meta monstruma bili isključivo krstovi govori i podatak da je jedna od umrlica koja ne sadrži vjersko obilježje ostala neoštećena.

Mještani u Makedonskom naselju koji su skrenuli pažnju na ovaj slučaj kažu da su veoma uznemireni i da nikako ne vjeruju u „teorije o izolovanim slučajevima“, kako će neko pokušati da opravda ovaj monstruozni čin koji bi morao da izazove osudu svih relevantnih društveno – političkih struktura i pojedinaca u Baru i izvan njega.

U Baru, gradu višedecenijskom simbolu multietničkog i multikonfesionalnog sklada dominantno nastanjenim pravoslavnim življem, određene strukture „društva“ do neslućenih dimenzija raspiruju mržnju upravo prema svemu pravoslavnom. Stiče se utisak da se definitivno nastoji unijeti nemir i nespokoj među Baranima i zapaliti ozbiljan požar netrpeljivosti, ali i ne daj Bože – sukoba.

Sve je više mišljenja da se u poslednje vrijeme očigledno tempirano podižu tenzije sa, moguće, veoma opasnim ciljevima.

„Barski portal“ apeluje na Upravu policije i čelnike Centra bezbjednosti Bar da aktere monstruoznog nedjela počinjenog u Makedonskom naselju otkriju u najkraćem roku i privedu ih pravdi, a javnost obavijeste o preduzetim mjerama, kako bi se doprinijelo smirivanju tenzija, moguće i ciljano fabrikovanih u nekim političkim kuhinjama od ranije poznatim po sličnim projektima

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor