Tužilaštvo podiglo optužni predlog protiv Kovačevića zbog izjave o Srebrenici

Predsjednik nikšićke opštine je i ranije saslušan u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužni predlog protiv gradonačelnik Nikšića Marka Kovačević zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Podsjećamo, on je ranije saslušan je u svojstvu osumnjičenog u Višem državnom tužilaštvu Podgorica zbog izjava o genocidu u Srebrenci.

-U predmetu formiranom u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, protiv M.K., zbog krivičnog djela – izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, nakon sprovedenog postupka izviđaja tokom kojeg je isti saslušan u svojstvu osumnjičenog, na okolnosti povodom iznijetog stava o genocidu u Srebrenici, koji je iznio u emisiji „Usijanje dana“ na TV Kurir, dana 18.06.2021. godine, te prikupljenih drugih neophodnih dokaza, ovo tužilaštvo je protiv M.K. podnijelo optužni predlog Višem sudu u Podgorici zbog navedenog krivičnog djela-saopštila je u odgovoru za portal Dan državna tužiteljka i portparolka Lepa Medenica.

Podsjećamo, Kovačević je ranije saslušan na okolnosti povodom iznijetog stava o genocidu u Srebrenici, koji je iznio u emisiji „Usijanje dana“ na TV Kurir 18.06.2021.

Kovačević je taj stav  saopštio u dan nakon što je Skupština usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Izvor: dan.co.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor