Turistički poslenici da apliciraju za oznaku „Safe Travels“

Svjetski savjet za turizam i putovanja (WTTC), koji predstavlja globalni privatni sektor putovanja i turizma, dodijelio je Crnoj Gori međunarodnu oznaku za sigurna putovanja “Safe Travels”, saopšteno je iz NTO.

Kako navode, riječ je o posebno dizajniranoj oznaci, koja uslijed zdravstvene krize Covid 19, putnicima omogućava da prepoznaju destinacije i kompanije širom svijeta koje su usvojile globalne standarde zdravstvene i higijenske zaštite, kao važan preduslov za sigurna putovanja.

“Dodjela ove oznake predstavlja veoma važan korak za dobijanje povjerenja turista jer pokazuje da su sigurnosni protokoli i mjere koje su donijeli Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo ekonomskog razvoja, kako bi boravak turista u našoj zemlji učinili što ugodnijim i kako bi zaštitili njihovo zdravlje, u skladu sa globalnim protokolima WTTC-a”, poručuju iz NTO.

Inicijativa “Safe Travels” , osim što doprinosi jačanju imidža Crne Gore u svijetu kao sigurne destinacije, doprinosi osnaživanju saradnje između privatnog i javnog sektora, kroz omogućavanje crnogorskim pružaocima usluga da budu vidljivi na svjetskom turističkom tržištu.

Ova oznaka, zajedno uz vakcinaciju, od velikog je značaja za turističku destinaciju i priivlačenje turista u zemlju.

“S obzirom na to da se Crna Gora nalazi na pragu turističke sezone, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore poziva sve zainteresovane učesnike sektora turizma: hotelijere, restoratere, izdavaoce privatnog smještaja, turoperatore, prevoznike , pružaoce usluga u nautičkom turizmu, muzeje, vazduhoplovne subjekte i dr. da apliciraju za dobijanje oznake “Safe Travels”, uz obavezan uslov da ispunjavaju i sprovode standarde definisane zdravstvenim protokolima. Svi zainteresovani se mogu javiti putem e-mail adrese milena.cukic@montenegro.travel”, poručuju iz NTO.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore kao nosilac oznake, posredstvom komisije „Safe Travels”, detaljno provjerava potencijalne korisnike primjenjujući ček-liste sačinjene na osnovu protokola i mjera koje su donijeli Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo ekonomskog razvoja.

Osim Crne Gore, destinacije nosioci oznake “Safe Travels” u regionu su Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Bugarska, a u ostatku Evrope Velika Britanija, Monako, Turska, Kipar, Velika Britanija i mnoge druge zemlje, dok se u svijetu korisnici oznake-turističke destinacije, nalaze na američkom, afričkom i azijskom konktinentu.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor